Hoppa till huvudinnehållet

43-åring hade kniv i bilen – skyller på att det är sonens

Publicerad:
Reporter Ove Rydh
Ove Rydh
ove.rydh@provinstidningen.se
Vänersborgs tingsrätt dömer en 43-årig man till böter för att ha haft en kniv i bilen. Mannen menar att han ska frias eftersom det är sonens kniv.
Vänersborgs tingsrätt dömer en 43-årig man till böter för att ha haft en kniv i bilen. Mannen menar att han ska frias eftersom det är sonens kniv. Foto: Johan Nilsson/TT

En 43-åring från Högsäter döms till böter för att ha haft en kniv med sig i bilen när han stoppades av polis i Bengtsfors. Mannen menar att det är sonens kniv.

43-åring döms till 50 dagsböter för brott mot knivlagen. Anledningen är att polisen hittade en kniv i mittkonsolen på hans bil, när 43-åringen stoppades på Strömgatan i Bengtsfors i mitten av april.

Mannen förnekar brott och menar att kniven inte var hans, utan hans sons. Och att 43-åringen tagit ifrån sin son kniven för tre-fyra veckor sedan och glömt att den låg kvar i bilen.

Vänersborgs tingsrätt menar att det inte fråntar mannen ansvar och att han varit oaktsam eftersom han låtit kniven ligga kvar i bilen så länge.

Har dömts tidigare

43-åringen förekommer sedan tidigare under 71 avsnitt i belastningsregistret.

Artikeltaggar

BengtsforsBrottBrott mot knivlagenBrott, lag och rättBöterDagsböterHögsäterVänersborgs tingsrätt

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.