Hoppa till huvudinnehållet

En center och en back klara för Åmåls SK – lagbygget nästan färdigt

Publicerad:
Jack Johnson i NCAA D3 för Saint John´s University.
Jack Johnson i NCAA D3 för Saint John´s University. Foto: Privat

Nu är den elfte forwarden klar för Åmåls SK. Det är Jack Johnson, 25, som ansluter till truppen efter fyra säsonger med collegehockey. Även en back är klar för klubben och det handlar om Alfred Skärkarl som närmast kommer från spel i Nyköpings SK.

Jack Johnson kommer till Åmåls Sportklubb efter fyra år på college i Saint John´s University i NCAA D3 som tillhör MIAC-divisionen som är den bästa av alla amerikanska D3-divisioner.

Innan college spelade Jack Johnson juniorhockey i NAHL där han gjorde 19 mål och 30 assist, totalt 49 poäng, på 61 matcher. Säsongen 2019–2020, som var Jacks första på college, blev han uttagen i såväl All Rookie Team som i All Star Team för MIAC-divisionen. Under de fyra åren på college gjorde han 50 poäng på 63 matcher.

Debut i Hockeyettan

På backsidan förstärker Alfred Skärkarl, 20, med IK Oskarshamn som moderklubb. Han gick på hockeygymnasiet tillsammans med Ludwig Stjernberg, ett annat av årets nyförvärv, samt med Åmåls SK:s målvakt Viktor Fridh.

Alfred Skärkarl har gjort 33 matcher i J20 Superelit för IK Oskarshamn och spelade senaste säsongen med Nyköpings SK:s juniorlag. I Nyköping debuterade han även i Hockeyettan med en match.

Precis som Ludwig Stjernberg spelade Alfred Skärkarl TV-pucken 2018 för Småland. Där noterades han för en assist på sex matcher, samt utsågs till till matchens lirare i en av matcherna. Småland slutade då på femte plats.

Alfred Skärkarl i Nyköpings SK:s dräkt där han gjorde debut i Hockeyettan den gångna säsongen.
Alfred Skärkarl i Nyköpings SK:s dräkt där han gjorde debut i Hockeyettan den gångna säsongen. Foto: Privat

Artikeltaggar

ÅmålÅmåls SKHockeyettanIK OskarshamnIshockeyNyförvärvNyköpingNyköpings SKSaint JohnSport

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.