Hoppa till huvudinnehållet

Kommunen överväger att lämna Förrådsgatan för centrum igen: ”En vision”

Publicerad:
Kommunen överväger att lämna lokalerna på Förrådsgatan.
Kommunen överväger att lämna lokalerna på Förrådsgatan. Foto: Andreas Dagström

Bara lite drygt ett år har gått sedan Åmåls kommun flyttade delar av sin verksamhet från centrum till Förrådsgatan, på industriområdet. Men redan nu diskuteras återvandring.

– Det är en vision, säger kommundirektör Jan-Erik Samuelsson.

Den 15 mars 2022 installerade sig dåvarande samhällsbyggnadsenheten i Åkabs kontorshotell på Förrådsgatan 5. Flytten var inte uppskattad av alla, då vissa ansåg att det skulle försvåra för allmänheten att göra fysiska besök.

Beslutet stod emellertid fast, bland annat med motivering av trångboddhet på Norrtull, där enheten tidigare hade lokaler.

Men nu tycks kommunen ha ändrat sig. Kommunstyrelseförvaltningen säger sig åter vilja samlokalisera förvaltningarna till Norrtull och stadshuset, det vill säga flytta från Förrådsgatan. Uppgiften framkom under en presentation i samband med budgetdialog häromveckan.

Kommundirektör Jan-Erik Samuelsson tonar ner saken:

– Det här är mer av en vision, ingenting som är planerat. Vi vet inte när eller om en flytt kommer att ske.

Kortvarigheten på Förrådsgatan ser han inte heller något konstigt med:

– Det var hela tiden tänkt som en temporär utlokalisering. Vi vill helst bara ha Norrtull och stadshuset för våra förvaltningar.

Artikeltaggar

ÅkabÅmåls kommunFörvaltningJan-Erik SamuelssonPolitikSamhälle

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.