Hoppa till huvudinnehållet

Nytt Diggiloo-besök i Åmål förbereds – men politikerna har slutordet

Publicerad:
Kommunstyrelseförvaltningen vill ta höjd i sin driftbudget för ett nytt Diggiloo-besök i Åmål 2024. Men bollen ligger i slutändan hos politikerna. Här en bild på Lena Philipsson vid Diggiloos Åmålsbesök förra sommaren. Foto: Ove Rydh

Turnékonceptet Diggiloo kan vara på ingång till Åmål igen nästa sommar. Åtminstone har kommunstyrelseförvaltningen tagit höjd i budgeten för ett nytt besök. Men bollen ligger i slutändan hos politikerna.

Två gånger har den stjärnspäckade artistkaravanen Diggiloo stannat till i Åmål. Båda gångerna blev det stor fest, såväl framför scenen vid djuphamnen som bland stadens krogar. Många håller tummarna för möjligheten att uppleva evenemanget igen på hemmaplan, och kanske får de sin önskan uppfylld redan nästa sommar.

Kommunstyrelseförvaltningen har i alla fall tänkt ta höjd i sin driftbudget för att kunna ta emot Diggiloo 2024. Intentionen framkom vid en löst hållen budgetpresentation häromveckan.

– Det innebär en kostnad både att få dem hit och ordna allt runtomkring, säger kommundirektör Jan-Erik Samuelsson.

Tuff ekonomi

Sammanlagt beräknas notan landa på 200 000 kronor.

Har även tidigare besök legat i det häradet?

– Ja.

Möjligheten att åter få se Diggiloo vid Åmåls djuphamn bör dock inte haussas allt för mycket i detta läge. Beslutet fattas av politikerna, när nästa års budget kommer på bordet.

– Vi har stora utmaningar för att få ihop det 2024, säger Jan-Erik Samuelsson, som fingervisning.

Artikeltaggar

ÅmålÅmåls kommunBudgetarDiggilooJan-Erik SamuelssonLena PhilipssonMusikNöje/KulturPolitik

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.