Hoppa till huvudinnehållet

Byggen och renoveringar på Forsbacka – hybridgräs förstärker utslagsplatser

Publicerad:
Christer Stolpen vid banans vackraste hål, det 17:e – en av Forsbackas nya utslagsplatser med hybridgräs.
Christer Stolpen vid banans vackraste hål, det 17:e – en av Forsbackas nya utslagsplatser med hybridgräs. Foto: Roger Pettersson

Forsbacka Golfklubb slog upp portarna för säsongen sista veckan i april. I år har det lagts hybridgräs, ett naturgräs som förstärkts med konstgräs, på befintliga utslagsplatser på de fyra par-tre-hålen. Dessutom har det byggts en ny tee för damer på det 16:e hålet.

Den 25 april slog Forsbacka GK upp portarna för säsongen, men klubbchefen Christer Stolpen tycker inte riktigt att säsongen har tagit fart ännu, utan att det än så länge varit ganska glest med spelare på banan.

Däremot ser han att det uppsving som skedde i samband med pandemin, då klubben fick en del nya medlemmar, överlag håller i sig. Många av de som började spela under den tiden är fortfarande aktiva.

– De som börjar med golf och blir bitna av sporten brukar fortsätta, säger Christer Stolpen.

Säsongens stora händelse är förstås i vanlig ordning Forsbackaveckan som i år avgörs 16–21 juli. Då brukar många utflyttade golfspelande Åmålsbor passa på att återvända till Forsbacka.

Stor H60-tävling

Innan dess avgörs en tävling för de bästa spelarna i landet i klassen H60, den 8–10 juni. Christer Stolpen hoppas att det kommer en del hemvändare redan till den tävlingen och tänker då bland annat på spelare som Peter Mortimer och Anders Klarbring.

I fjol renoverades alla fönster på herrgårdens norra sida. I år har alla fönster på Jägmästarflygelns östra sida renoverats. Fönsterrenoveringen är ett projekt som sträcker sig över fyra år.

På Forsbacka hotell och restaurang, som drivs i Lasse och Elisabeth Oravas regi, är Ingela Bäckman nu husfru sedan i början av april i år. Hon har tidigare arbetat för paret Orava på Åmåls stadshotell.

Andra nyheter ute på Forsbacka är en ny bro som är på plats efter den som gav vika och rasade under slambilen i juli i fjol. Forsbacka Golfklubb kan nu också erbjuda laddning för de gäster som kommer med elbil.

Ingela Bäckman jobbar på Åmåls stadshotell, men sedan paret Orava tog över Forsbacka hotell och restaurang är hon sedan i början av april husfru där.
Ingela Bäckman jobbar på Åmåls stadshotell, men sedan paret Orava tog över Forsbacka hotell och restaurang är hon sedan i början av april husfru där. Foto: Roger Pettersson
På det 16:e hålet har det byggts en ny tee för damer en bra bit längre fram jämfört med var den förra var placerad.
På det 16:e hålet har det byggts en ny tee för damer en bra bit längre fram jämfört med var den förra var placerad. Foto: Roger Pettersson
Christer Stolpen på en av Forsbackas nya tees med hybridgräs. Här vid banans vackraste hål, det 17:e.
Christer Stolpen på en av Forsbackas nya tees med hybridgräs. Här vid banans vackraste hål, det 17:e. Foto: Roger Pettersson

Artikeltaggar

ÅmålChrister StolpenForsbacka GolfklubbForsbackaveckanGolfHotellKonstgräsRestauranger

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.