Det går inte att få reda på när gräset ska klippas

Publicerad:
Insändarskribenten skulle uppskatta om det fanns en plan för när yttre hemtjänsten kommer. Foto: Christine Olsson/TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Åmåls kommun har länge stöttat personer som av olika anledning behöver till exempel hjälp med att klippa gräsmattan. Denna service som tillhandahålls av yttre hemtjänsten har fungerat bra under många år. Ungefär varannan vecka klipptes gräsmattorna och för det mesta samma veckodag och det fungerade bra.

Förra året fungerade det inte alls och det gick inte att få någon information från ansvariga om när, eller hur ofta, gräsmattan skulle klippas hos personer som behövde hjälp. I fjol klipptes gräsmattorna bara ett fåtal gånger på hela sommaren och inte varannan vecka som tidigare år.

Gräset växte och blev mycket långt. Många personer ringde och klagade förra sommaren. I år har inte gräsmattan klippts ännu, i alla fall inte hos någon av dem som jag vet behöver hjälp. Vi har ringt och frågat när yttre hemtjänsten ska komma men får inget svar. Det finns ingen lista eller plan för när gräsmattorna ska klippas.

Eftersom det fungerade så dåligt förra året och så många klagade så hoppades jag att en analys gjorts och en plan tagits fram för att säkerställa att denna service skulle fungera 2023 igen. Jag vet inte varför det inte fungerade förra året och jag vet inte varför det inte fungerar nu. Varför går det inte att få reda på när man ringer och frågar?

Kommer gräsmattorna att klippas i år eller blir det som 2022 igen?

Pensionär som behöver hjälp

Artikeltaggar

Åmåls kommunHemtjänstServiceVård och omsorg

Läs vidare