Hoppa till huvudinnehållet

Ur PD:s arkiv: Carl-Johan har en av Sveriges snyggaste 240

Publicerad:
Carl-Johan Hassel har bevis, i form av en pokal, på att hans bil är en av landets vackraste.
Carl-Johan Hassel har bevis, i form av en pokal, på att hans bil är en av landets vackraste.

Här är något av det som Provinstidningen Dalsland skrev om för 50, 25 och 10 år sedan.

1973

15 hushåll fattas för slavsändare i Fengersfors. Det ser för närvarande inte ljust ut för de TV-innehavare i Fengersfors som har dålig mottagning för TV 2. Det är bara 135 hushåll som har dålig bild och det behövs ytterligare cirka 15 för att Televerket skall kunna göra något för att förbättra bildkvaliteten, det vill säga montera upp en slavsändare. Från Televerkets sida beklagar man att man inte kan vidta några åtgärder.

1998

Carl-Johan Hassel från Edsleskog har en av landets vackraste 240. Det har han bevis på. Han vann nämligen ett förstapris med sin Volvo 240 då svenska 240-klubben i fjol hade bilutställning i Örebro. I år tänker han försvara titeln. Den Volvo 240 han har är en ren utställningsbil. ”Det här ser jag som en rolig hobby, och en sådan får kosta. Jag lägger i stort sett ner allt jag kan på bilen”, säger Carl-Johan Hassel.

2013

Fukt- och mögelskador kostar 25 miljoner. Simhallen i Åmål måste stängas i ett halvår för renovering. Fukt- och mögelskador gör att yttertak och innerväggar måste rivas. Allt till en kostnad av 25 miljoner kronor. ”Men att bygga nytt är inget alternativ. Det skulle kosta minst 55 miljoner kronor”, säger kommunalrådet Michael Karlsson (S).

Artikeltaggar

Åmåls simhallÅtgärderBostad och byggenEdsleskogFengersforsHobbyHushållMichael KarlssonÖrebroPrivatekonomiRenoveringarSVT2TeleverketVolvo Personvagnar

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.