Hoppa till huvudinnehållet

35 år i ÅSK:s tjänst – Hans Johansson årets hockeyhjälte i länet

Publicerad:
ÅSK:s materialare Hans Johansson hyllas nu för lång och trogen tjänst i klubben.
ÅSK:s materialare Hans Johansson hyllas nu för lång och trogen tjänst i klubben. Foto: Ina Sollander

För andra året i rad har spelbolaget Betsson utsett 21 ”Äkta hockeyhjältar” – en i varje län. Priset ska gå till något som stått för "extra ordinära insatser inom svensk hockey".

En beskrivning som passar väl in på Åmåls SK:s mångårige materialare Hans Johansson som i år är årets vinnare i Västra Götaland.

Spelarna kommer och går, men Hans Johansson består. I 35 år har han försett ÅSK-spelarna med material så att spelarna kan fokusera på annat.

För några år sedan hyllade ÅSK Hans Johansson för hans 30 raka år som materialförvaltare i klubben. Nästa säsong blir hans 35:e.

– Just att det är helt utan avbrott gör det extremt unikt skulle jag säga, säger Mikael Engberg, ordförande i Åmåls SK.

Nu uppmärksammas Hans Johansson återigen för sina insatser i ÅSK – bettingbolaget Betsson har utsett honom till en av årets ”Äkta hockeyhjältar”.

”Åmåls hockeyhjälte, tillika materialare för klubbens A-lag, har åkt land och rike med klubben. I 35 säsonger och tusentals matcher har Hans ”Hazzi” Johansson kämpat för Åmåls Sportklubb ideellt”, står det i motiveringen.

Över 300 nomineringar

Totalt 21 eldsjälar runt om i landet har valts ut efter en bred nomineringsprocess med över 300 nomineringar. Priset, som delas ut av Betssons idrottsfond, består av ett diplom samt en summa på 10 000 kronor.

Att priset är välförtjänt är det minsta man kan säga, menar ÅSK:s ordförande Mikael Engberg.

– Som materialare kommer du som regel först och går hem sist.

Att arbetet är utan betalning gör det än mer beundransvärt, menar Mikael Engberg.

– Han gör det helt ideellt. Matlåda efter matcher och lite klubbkläder är den enda ersättningen. Inte ens förlorad arbetsinkomst tar Hans ut de gånger han behöver gå tidigare från jobbet vid bortamatcher.

Åmåls SK uppmärksammade Hans Johansson i samband med hans 30-årsjubileum i klubben.
Åmåls SK uppmärksammade Hans Johansson i samband med hans 30-årsjubileum i klubben. Foto: Ina Sollander

Artikeltaggar

ÅmålÅmåls SKBetssonIdrottIshockeyNomineringarSport

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.