Harrieth öppnade trädgården för besökare

Publicerad:
Harrieth Pederson mitt i sin vackra tulpanodling. Foto: Inger Larsson

Tydjebon Harrieth Pederson har grönare fingrar än de flesta. Under torsdagen bjöd hon åter in till öppen trädgård hemma i Östra Sjögar och en hel del besökare nappade på erbjudandet.

Magnolian och tulpanerna blommade för fullt i den omvittnat vackra trädgården, där Harrieth Pederson ömt vårdar sina träd och mångfaldiga perenner.

För att göra besöket så givande som möjligt hade ägaren placerat ut informationslappar. Besökarna uppmanades även att ta med fikakorgar, något som bland andra ett gäng damer från Åmål gjorde.

Harrieth Pederson har hållit öppen trädgård vid ett flertal tillfällen och är vid det här laget en rutinerad värdinna. Häromåret släppte hon också boken ”Min trädgård i glädje och sorg”, som handlar om sorgen efter maken Gunnars bortgång och den trädgård de byggt upp tillsammans.

I trädgården i Östra Sjögar finns mycket intressant att titta på.
I trädgården i Östra Sjögar finns mycket intressant att titta på. Foto: Inger Larsson

Artikeltaggar

ÅmålHus och hemTrädgårdTydje

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare