Hoppa till huvudinnehållet

Tuppen prisar elever och lärare för hjälpinsatser till Ukraina

Publicerad:
Reporter Andreas Dagström
Andreas Dagström
andreas.dagstrom@provinstidningen.se
Filip Gren och Håkan Skogh från industritekniska programmet på Karlbergsgymnasiet mottog Rotaryklubben Tuppens uppmuntringspris av klubbpresident Susanne Korduner.
Filip Gren och Håkan Skogh från industritekniska programmet på Karlbergsgymnasiet mottog Rotaryklubben Tuppens uppmuntringspris av klubbpresident Susanne Korduner. Foto: privat

Rotary Tuppens uppmuntringspris 2023 går till lärare och elever på Karlbergsgymnasiets industriprogram, för deras Ukrainahjälp.

Uppmuntringspriset togs emot av Filip Gren, som går i årskurs ett på det industritekniska programmet, samt yrkesläraren Håkan Skogh. Överlämnandet gjordes av Rotaryklubben Tuppens president Susanne Korduner, vid klubbens sammanträde på Stadshotellet på tisdagen.

Motiveringen lyder: ”Med stor initiativkraft och idogt arbete har industriprogrammets lärare och elever tillsammans med lokala företag visat att egna initiativ kan göra skillnad. Ett stort antal kaminer, avsedda till Ukraina och ett antal anpassade fordon har sänts vidare till Ukraina. Detta visar på initiativkraft, mod och energi vilket visat vägen och gjort stor skillnad. Vi i Rotary Tuppen gratulerar och är glada då initiativet stämmer överens med Rotarys mål ’Service above self’”.

Filip Gren och Håkan Skogh berättade i samband med utdelning hur det gick till, när de tillverkade 253 fältkaminer och gjorde om sex personbilar till militärfordon.

Priset består av 1500 kronor.

Artikeltaggar

FordonKarlbergsgymnasietLärareRotarySusanne KordunerTrafik

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.