Hoppa till huvudinnehållet

Vernissage avrundas med Åmålsband – två nya utställningar på Not Quite

Publicerad:
Holly Jansson
holly.jansson@provinstidningen.se
Ett verk från utställningen "Dark" av Jokum Lind Jensen.
Ett verk från utställningen "Dark" av Jokum Lind Jensen. Foto: Daniel Freyne

Not Quite i Fengerfors har två nya utställningar på gång: ”Dark” och ”A & O – och sen då?”. Utställningarna skiljer sig i idé och metod då en är fokuserad kring ett specifikt material medan den andra består av fria tolkningar från olika inspirationskällor.

Vernissage hålls på lördag och som avslutning spelar Åmålsbandet Red Clay.

På Not Quite öppnar den här veckan två nya utställningar. Lokale smeden Jokum Lind Jensen ställer ut ”Dark”, en samling av verk som skapats under de senaste tio åren. Utställningen fokuserar på järn och det är verk som utforskat metallens potential och möjligheter under smidesprocessen.

– Varmsmidesprocessen och materialets transformation i denna fascinerar mig. Här visar materialet, järnet, sitt ursprungliga väsen, skriver Jokum Lind Jensen i ett pressmeddelande.

Jokum Lind Jensen ställer ut ”Dark” på Not Quite i Fengerfors.
Jokum Lind Jensen ställer ut ”Dark” på Not Quite i Fengerfors. Foto: Roger Pettersson

Den andra utställningen, ”A & O – och sen då?”, är resultatet av Kyrkeruds folkhögskolas projektår 2022/2023. Det är åtta studenter som visar upp sin konst efter flera års studier. Natur, myter och minnen blandas med frågor om framtiden och existensen, och tolkas i olika material och metoder som måleri, textil, skulptur och installation.

På lördagseftermiddagen hålls vernissage och därefter spelar jazzbandet Red Clay från Åmål i parken vid kaféet.

”Dark” öppnade på torsdagen och ”A & O – och sen då?” har sin start på lördag. Båda utställningarna finns att se till och med den 18 juni.

Artikeltaggar

KonstNot QuiteNöje/KulturUtställningarVernissager

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.