Hoppa till huvudinnehållet

BILDEXTRA: Frustrerat Viken på Rösvallen – Ed rycker i fyran

Publicerad:
Mot slutet flyttade Viken fram precis allt de hade. Då skapades flera lägen men målen kom inte.
Mot slutet flyttade Viken fram precis allt de hade. Då skapades flera lägen men målen kom inte. Foto: Elinor Thuresson

Det var ett viktigt möte för Viken mot Ed i toppen av fyran. Men det vill sig inte riktigt för Åmålslaget som blev allt mer frustrerat ju längre matchen led. Ed imponerade och vann med 2–0 efter att ha visat skärpa i de avgörande lägena.

Erik Karlssons 1–0-mål var en fotbollspärla.

Division 4 Bohuslän-Dalsland skiktar sig i två delar. Viken kämpar med sikte att avancera och hade behövt vinna mot Ed, men det blev i stället tredje förlusten för säsongen.

– Det är tufft nu. Vi har redan lika många förluster i år som på hela säsongen ifjol. Det är bara att ladda om för att hänga på i racet, säger tränaren Thomas Sääv.

Själv går han med kryckor med gipsat underben efter att ha dragit av hälsenan vid ett inhopp med U-laget.

Ed var starkt och imponerar framför allt med ett väloljat omställningsspel. I Ed syntes en trygghet och en stabilitet, där spelarna väntade ut Vikens misstag.

Boll i ribban

Viken hade några jättechanser, inte minst en ribbträff från Nazmi Chihadeh i slutet av första halvlek, men bollen sitter inte. Spelarna kämpade, men när frustrationen växte tappade de fokus och la mer kraft på att ifrågasätta solklara frisparkar än på sitt eget spel.

Christoffer Härd i Vikenmålet räddade två gånger om när Ahmed Ziku Jaggwe kom ren. Den andra returen gick däremot ut till Victor Remneland och då gick det inte att stå emot längre och det blev 2–0 till Ed.
Christoffer Härd i Vikenmålet räddade två gånger om när Ahmed Ziku Jaggwe kom ren. Den andra returen gick däremot ut till Victor Remneland och då gick det inte att stå emot längre och det blev 2–0 till Ed. Foto: Elinor Thuresson

Thomas Sääv pratar om att klara hantera motgång och spela sitt eget spel även mot de bättre lagen. Han menar att alla i laget behöver ta sitt ansvar och inte lita på att någon annan gör jobbet. Sääv har behövt flytta om i laget efter skadorna och tror att det bidrar till att det sprids en osäkerhet när matchen börjar gå tungt.

– Vi har haft svårt att hitta rätt i vårt eget bollinnehav. Vi måste också förstå att det krävs hårdare jobb i andravågsspelet.

Skottet seglade in

Det är i grunden inte större skillnad mellan lagen än att det hade kunnat bli en helt annan match med lite medvind för Viken i de fina djupledslägena i första kvarten. Men det går inte att slarva med balansen i positionsspelet eller tappa boll på mittplan mot ett lag som Ed.

1–0 kom efter 24 minuter. När Ed erövrade bollen på mittplan gick det snabbt. Ahmed Ziku Jaggwe höll undan felvänd mot Martin Eriksson och sedan serverades målskytten Erik Karlsson läget på vänsterkanten. Hans distansskott seglade över Christoffer Härd och in i mål vid bortre stolpen.

 • Martin Eriksson med bollen i duell med Theo Johannesson och till vänster Victor Remneland.
  Martin Eriksson med bollen i duell med Theo Johannesson och till vänster Victor Remneland. Foto: Elinor Thuresson
 • Rasmus Bergström plockar ner bollen medan Max Bryntesson pressar.
  Rasmus Bergström plockar ner bollen medan Max Bryntesson pressar. Foto: Elinor Thuresson
 • Andreas Jonsson är matchotränad, men ändå en rutinerad bollvinnare. Här är han loss i en fin djupledslöpning i första halvlek. Innanför försvarar Victor Remneland och Gustav Olsson. Olsson lyckas få stopp på inspelet innan det når Emil Eldh.
  Andreas Jonsson är matchotränad, men ändå en rutinerad bollvinnare. Här är han loss i en fin djupledslöpning i första halvlek. Innanför försvarar Victor Remneland och Gu… Foto: Elinor Thuresson
 • Innerbacken Martin Eriksson avancerar i banan.
  Innerbacken Martin Eriksson avancerar i banan. Foto: Elinor Thuresson
 • Vikens Emil Eldh kommer på offensiven, men Melker Paulsson får undan bollen.
  Vikens Emil Eldh kommer på offensiven, men Melker Paulsson får undan bollen. Foto: Elinor Thuresson
 • Eds innerback Gustav Olsson vinner duellen med Emil Eldh. Till vänster ses Joel Sundberg och till höger Martin Eriksson.
  Eds innerback Gustav Olsson vinner duellen med Emil Eldh. Till vänster ses Joel Sundberg och till höger Martin Eriksson. Foto: Elinor Thuresson
 • Andreas Jonsson är stark i duellspelet och trots Gustav Olsson i ryggen fick han in bollen till Emil Eldh, men blev avblåst för offside. I Edsmålet Filip Magnusson.
  Andreas Jonsson är stark i duellspelet och trots Gustav Olsson i ryggen fick han in bollen till Emil Eldh, men blev avblåst för offside. I Edsmålet Filip Magnusson. Foto: Elinor Thuresson
 • Jim Glimmersten rensar undan mot en hårt pressande Victor Remneland.
  Jim Glimmersten rensar undan mot en hårt pressande Victor Remneland. Foto: Elinor Thuresson
 • Osama Alali stod helt ren när inlägget kom vid bortre stolpen, men nicken gick utanför till Filip Magnussons lättnad.
  Osama Alali stod helt ren när inlägget kom vid bortre stolpen, men nicken gick utanför till Filip Magnussons lättnad. Foto: Elinor Thuresson
 • Det blev en och annan brottningsmatch, som här mellan Jim Glimmersten och Ahmed Ziku Jaggwe, men domaren höll en rättvis nivå och släppte ungefär lika mycket åt båda håll.
  Det blev en och annan brottningsmatch, som här mellan Jim Glimmersten och Ahmed Ziku Jaggwe, men domaren höll en rättvis nivå och släppte ungefär lika mycket åt båda hål… Foto: Elinor Thuresson
 • Victor Remneland får frispark efter att Samuel Schullström gått in hårt i ryggen på honom.
  Victor Remneland får frispark efter att Samuel Schullström gått in hårt i ryggen på honom. Foto: Elinor Thuresson
 • Inhopparen Vincent Karlsson utmanar Vikens innerback Jim Glimmersten.
  Inhopparen Vincent Karlsson utmanar Vikens innerback Jim Glimmersten. Foto: Elinor Thuresson
 • Eds innerback Gustav Olsson har flyttat längst fram i samband med en frispark och fångar upp bollen framför Vikens högerback Nazmi Chihadeh.
  Eds innerback Gustav Olsson har flyttat längst fram i samband med en frispark och fångar upp bollen framför Vikens högerback Nazmi Chihadeh. Foto: Elinor Thuresson
 • Erik Svanström som haft problem med en häl ett tag kom in på slutet och tog då över kaptensbindeln när Rasmus Bergström gick av. Här utmanar han Melker Paulsson och Jakob Skoglund Olsson.
  Erik Svanström som haft problem med en häl ett tag kom in på slutet och tog då över kaptensbindeln när Rasmus Bergström gick av. Här utmanar han Melker Paulsson och Jako… Foto: Elinor Thuresson
 • Erik Karlssons 1–0-mål var en riktig fotbollspärla och distansskottet seglade in. Theo Johannesson var först fram att krama om honom.
  Erik Karlssons 1–0-mål var en riktig fotbollspärla och distansskottet seglade in. Theo Johannesson var först fram att krama om honom. Foto: Elinor Thuresson
 • Fredrik Nordström, som spelade högerytter, i kamp med Viggo Johannesson. Bakom dem Victor Remneland.
  Fredrik Nordström, som spelade högerytter, i kamp med Viggo Johannesson. Bakom dem Victor Remneland. Foto: Elinor Thuresson
 • Eds kapten Jakob Skoglund Olsson är en viktig kugge i laget.
  Eds kapten Jakob Skoglund Olsson är en viktig kugge i laget. Foto: Elinor Thuresson
 • Innerbacken Martin Eriksson avancerar i banan.
  Innerbacken Martin Eriksson avancerar i banan. Foto: Elinor Thuresson

När Viken fick lägen fick Edsförsvararna allt som oftast en fot emellan. Men efter Eds mål tappade Viken också mycket av sitt spel. Det blev många långbollar. I början av andra halvlek blev Eds Erik Karlsson frispelad på djupet, men slog bollen utanför målramen, och nån kvart senare nådde Fredrik Nordströms inlägg en helt omarkerad Osama Alali vid bortre stolpen, men nicken satt inte.

– Ed är bra. De är tunga. Det finns en anledning till att de vinner matcher med uddamålet, säger Thomas Sääv.

– Spelmässigt skapar vi tillräckligt för att kunna vinna, men vi gör inte mål. De hotar direkt när vi gör misstag, medan vi inte är tillräckligt tydliga när vi vinner bollen.

Osama Alali stoppas av Erik Karlsson och Jakob Skoglund Olsson.
Osama Alali stoppas av Erik Karlsson och Jakob Skoglund Olsson. Foto: Elinor Thuresson

Vid Eds 2–0-mål, en halvtimme in i andra halvlek, kom Ahmed Ziku Jaggwe förbi och blev fri. En övergiven Christoffer Härd räddade två gånger om på nära håll, men när sedan andra returen studsade ut till Victor Remneland fanns det inget för honom att göra.

Efter 0–2-målet flyttade Viken fram positionerna och tryckte på allt de förmådde. Det blev flera lägen men inga mål. Närmast var Martin Eriksson efter ett inlägg, men bollen gick utanför.

Ed leder nu serien med 21 poäng och Viken ligger sex poäng efter.

Matchfakta

Viken – Ed 0–2 (0–1)

Division 4 Bohuslän-Dalsland

Målen: 0–1 Erik Karlsson (24). 0–2 Victor Remneland (73)

Varningar: IFV: Rasmus Bergström, Andreas Jonsson, Martin Eriksson.

Så här glad kan man bli när man gör 2–0. Victor Remneland fångade upp returen efter att Christoffer Härd i Vikenmålet räddat friläge två gånger om.
Så här glad kan man bli när man gör 2–0. Victor Remneland fångade upp returen efter att Christoffer Härd i Vikenmålet räddat friläge två gånger om. Foto: Elinor Thuresson

Artikeltaggar

Christoffer HärdDalslandDivision 4 Bohuslän-DalEds FFFotbollIF VikenSportThomas SäävVictor Remneland

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.