Hoppa till huvudinnehållet

Torbjörn från Fengersfors vann SM-guld i kickboxning: ”Varit inom räckhåll”

Publicerad:
Fengersforsbördige Torbjörn Dalstrand vann under helgen SM-guld i kickboxning i klassen –69 kilo kicklight.
Fengersforsbördige Torbjörn Dalstrand vann under helgen SM-guld i kickboxning i klassen –69 kilo kicklight. Foto: Grästorp Kampsport

SM i kickboxning avgjordes i Göteborg 26–27 maj i Angered Arena med finalgala på Valands festvåning på Avenyn. Fengersforsbördige Torbjörn Dalstrand, som tävlar för Grästorp Kampsport, tog SM-guld i klassen –69 kilo kicklight.

Torbjörn Dalstrand, 42, är son till Gunnar och Elsa Dahlstrand i Fengersfors. Hela familjen är involverad i skidåkning och brukar åka Vasaloppet tillsammans. Så har det också varit för Torbjörn, som även sysslat en hel del med orientering.

Strax efter millennieskiftet lämnade han Dalsland och mellanlandade bland annat i Vänersborg innan han 2005 flyttade till Grästorp. Det var först 2014 som han började med kampsport.

– Mina barn blev i den åldern att de skulle hitta något passande att göra. Då började jag med taekwondo och sedan blev det kickboxning. Efter ett par år blev jag även instruktör i klubben Grästorp Kampsport, säger Torbjörn Dalstrand.

Yngre finalmotståndare

Där instruerar han både barn och vuxna. I helgen ställde Torbjörn upp i sitt tredje SM och den här gången räckte det hela vägen till seger. Finalmotståndaren Adam Christiansson från Masthuggets Kampsportsklubb är 23 år och betydligt yngre än Dalstrand, men han besegrades ändå med domarsiffrorna 3–0.

I klassen –69 kilo kicklight var Torbjörn Dalstrand en av tre som tävlade, så mästerskapet avgjordes i turneringsform där alla fick möta alla i varsin match. Både Adam Christiansson och Dalstrand vann sina första matcher och i finalen visade sig den forne dalslänningen starkast.

– Jag tycker att jag hade kontroll i finalen. Det var efterlängtat att vinna SM-tecknet. Jag har i tidigare tävlingar känt att det varit inom räckhåll, säger Dalstrand.

Grästorps Kampsportsförenings ordförande Elisabeth H Ohlsson, Karl-Philip Johansson, instruktör och coach, Torbjörn Dalstrand samt till höger Mathias Stark, instruktör och coach.
Grästorps Kampsportsförenings ordförande Elisabeth H Ohlsson, Karl-Philip Johansson, instruktör och coach, Torbjörn Dalstrand samt till höger Mathias Stark, instruktör och coach. Foto: Grästorp Kampsport

Artikeltaggar

DalslandFengersforsGrästorpGrästorp kampsportKampsportKickboxningTaekwondoVasaloppet

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.