Hoppa till huvudinnehållet

Djurbutiken Gladhs Krypin är till salu: ”Det är tråkigt”

Publicerad:
Djurbutiken Gladhs Krypin AB, som ligger på bottenvåningen i SE Bostäders fastighet på Torvaldsgatan i Åmål, är till salu. Foto: Liselotte Lans

Djurbutiken Gladhs Krypin AB på Torvaldsgatan i Åmål ligger ute till försäljning. Ägaren till verksamheten Ulrica Gladh blev erbjuden ett annat jobb som hon inte kunde tacka nej till.

– Jag började arbeta som inköpare på BTG Instruments AB i Säffle under april, säger hon. Jag har erfarenhet av att arbeta som inköpare sedan tidigare och jag trivs väldigt bra med det.

Ulrica Gladh säger att det inte är möjligt att driva affären samtidigt som hon nu har ett annat heltidsjobb.

– Det är tråkigt, säger hon. Det finns dock behov av en sådan här butik i Åmål och jag hoppas nu att någon annan vill driva den vidare.

Skylt i fönstret

Så kommer det någon hugande spekulant som är intresserad av att driva en djurbutik, som även inrymmer ett hundkafé, så finns det en på Torvaldsgatan som är till salu.

En skylt med texten ”Lokal att hyra” sitter uppsatt i skyltfönstret. Det är SE Bostäder som äger fastigheten och i och med att verksamheten med butiken är ute till försäljning så är hyreskontraktet av lokalen uppsagt och löper ut i januari nästa år.

Ulrica Gladh tog över djurbutiken hösten 2021 då förre ägaren Annelie Gustafsson bestämt sig för att lägga ner verksamheten.
Ulrica Gladh tog över djurbutiken hösten 2021 då förre ägaren Annelie Gustafsson bestämt sig för att lägga ner verksamheten. Foto: Fredrik Tacacho

Lokalen kan dock överlåtas i förtid till ny hyresgäst i överenskommelse med Ulrica Gladh.

Tog över

Lokalen beskrivs av ägaren som stor och luftig med stora skyltfönster.

Före Ulrica Gladh drev Annelie Gustafsson djurbutiken Krypin i lokalen under många år. Ulrica Gladh tog över butiken hösten 2021efter att Annelie Gustafsson samma år bestämt sig för att lägga ner sin verksamhet.

Artikeltaggar

ÅmålBostad och byggenButikerFastigheterFörsäljningHandelSäffle

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.