Hoppa till huvudinnehållet

Missing people söker efter försvunnen 43-åring – familjen deltar i sökarbetet

Publicerad:
Missing people börjar leta efter 43-åringen. (Arkivbild) Foto: Mikael Fritzon/TT

Anhöriga till den 43-åring som fortfarande är försvunnen från sitt hem i Ed, har sedan i lördags deltagit i sökarbetet. Under tisdagen var de på plats i Bäckefors där mannen ska ha setts till senast.

– Det här känns såklart inte bra, säger pappan.

Under tisdagskvällen inleder Missing people sökningar i området.

Det var vid 16-tiden i lördags som mannen ska ha setts till senast då han färdades på en silverfärgad fyrhjuling av fabrikat Kymco. Mannen var troligen iklädd gul jacka (varseljacka), grå mjukisbyxor, svarta skor och hade en mörk hjälm med flammor på.

– Enligt ett tips vi fick i morse ska någon ha sett honom på vägen vid Knä sjö strax utanför Bäckefors. Det är det senaste vi vet, säger mannens far.

– En person ska då ha kört förbi honom på vägen mot Bäckefors, säger mannens bror, som under måndagen reste från sin hemvist i Östersund för att delta i sökarbetet.

Letade i Bäckefors

Familjen var under tisdagen på plats i Bäckefors för att leta och har sedan i lördags letat i områden där 43-åringen vanligtvis brukar vistas.

Under helgen har polisen genomfört sökarbete i Ed med omnejd.

– Polisen var på plats med drönare utrustad med värmekamera och helikopter, säger pappan.

Avslutat sökarbetet

Under tisdagen meddelade polisen att de avslutar sökarbetet eftersom de inte vet i vilka områden de ska söka vidare.

– Det känns såklart inte bra, men de har ju knappt resurser till sin egen verksamhet. De har gjort vad de kan, säger mannens pappa.

– Det är svårt att säga hur man känner i det här läget, man går väl på nån form av adrenalin, men vi anser i alla fall att polisen har gjort sin primära uppgift, säger brodern.

Missing people är nu inkopplade i sökarbetet.

– Vi kommer att anordna ett bilsök under tisdagskvällen. Vi samlas klockan 17 vid Pingstkyrkan. Vi har gått ut med en kallelse på sociala medier och det har skickats ut ett sms till cirka 2 200 personer runtom i Fyrbodal som har anmält sitt intresse för att medverka vid sök, säger Anneli Olsson, verksamhetsledare vid Missing people Fyrbodal.

Söker med bil

Hon berättar att anledningen till att de i huvudsak letar med bil beror på att mannen försvann på ett fordon.

– Vi har inget begränsat område där vi kan genomföra ett klassiskt sök. Om en person försvinner på ett fordon utökas sökområdet radikalt. Vi ska försöka beta av så många vägar som möjligt i Ed under kvällen, säger hon.

Tips till polisen kan ringas in på 114 14.

Inga spår efter försvunnen man – sökinsatsen är avbruten

Artikeltaggar

BäckeforsDrönareFordonHelikopterKnä sjöOlyckor och katastroferVetlanda

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.