Hoppa till huvudinnehållet

Har gjort närmare 100 matcher i Allsvenskan – klar för Viken

Publicerad:
Pelle Hedlund jublar efter att hans klubb Nybro Vikings blivit klart för Hockeyallsvenskan. Nu är Hedlund klar för Viken i fotboll.
Pelle Hedlund jublar efter att hans klubb Nybro Vikings blivit klart för Hockeyallsvenskan. Nu är Hedlund klar för Viken i fotboll. Foto: Suvad Mrkonjic / BILDBYRÅN

Efter Andreas Jonsson comeback har Viken fyllt på med ytterligare ett nyförvärv, med meriter från Allsvenskan, men hans allsvenska cv gäller ishockey och inte fotboll. Det handlar om Pelle Hedlund som gjort nästan 100 matcher i Hockeyallsvenskan.

Pelle Hedlund har skrivit över sig från IFK Åmål till Viken. Men något spel i IFK Åmål har det inte blivit de senaste säsongerna för Hedlund, som gjort nästan 100 matcher för Almtuna IS i Hockeyallsvenskan och som tidigare i våras var med och spelade upp Nybro Vikings till Hockeyallsvenskan.

– Om det blir spel i Viken beror förstås en hel del på vad Pelle själv väljer. I första hand är det tänkt att han ska hjälpa till och stötta spelarna i vårt utvecklingslag men han är även med och tränar med laget, säger Vikens tränare Thomas Sääv, som själv hade en framgångsrik karriär som hockeyspelare i Åmåls SK.

Artikeltaggar

Almtuna ISÅmåls SKFotbollHockeyallsvenskanIF VikenIFK ÅmålIshockeyNybro VikingsPelle Hedlund

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.