Hoppa till huvudinnehållet

Spännande pensionärsderby i boule lockade många: ”Visar vår bredd”

Publicerad:
Carl-Gustav Bruce, som kastar, och lagkamraten Lennart Jansson i Fengersfors Bouleklubb var med och tog hem segern i en stenhård match mot Åmåls Bouleklubb.
Carl-Gustav Bruce, som kastar, och lagkamraten Lennart Jansson i Fengersfors Bouleklubb var med och tog hem segern i en stenhård match mot Åmåls Bouleklubb. Foto: Roger Pettersson

I tisdags var det full fart och mycket folk på plats vid boulehallen i Åmål när Fengersfors Bouleklubb kom på besök för kommunderby och seriefinal i norra Dals bouleserie mot Åmåls Bouleförening. Det blev en jämn match där gästerna var ofina nog att avgöra i de två sista serierna och vann med 9–7.

Det bjöds på både koncentration, spelglädje och kämpaglöd vid boulehallen i Åmål när Fengersfors Bouleklubb gjorde upp med Åmåls Bouleklubb i seriefinalen i seriespelet i norra Dals bouleserie där tio lag ingår.

Lagen följdes åt hela matchen. I halvtid var ställningen 4–4 och inför de två sista serierna stod det 7–7. Då satte Fengersfors in segerstöten och drog åter det längsta strået och kunde vinna den jämna matchen med 9–7.

– Vi var inte riktigt på hugget och jag tycker vi skulle haft minst oavgjort. Men Fengersfors spelar väldigt bra, säger Conny Wittemyr i Åmåls Bouleklubb.

Lars Fredriksson, ordförande i Fengersfors Bouleklubb, höll med om att det var en riktigt jämn och bra match och att det var nära att det slutade oavgjort.

”Hårdaste motståndet”

– Vi har vunnit serien de senaste fem åren och Åmål slutar oftast tvåa. Det är de som står för det hårdaste motståndet. Det är roligt att spela mot dem och sista serien blev stenhård. Det var nära att matchen slutat oavgjord, säger Lars Fredriksson.

Fengersfors leder serien och Åmål är tvåa, men nu är Ed uppe på samma poäng som Åmåls Bouleklubb. Samtidigt som Åmål mötte Fengersfors spelade Åmåls lag 2 mot Mellerud på banan intill. Också den matchen slutade 7–9 till gästernas fördel, så det var mycket folk på plats i solen utanför boulehallen.

– Vi har så pass många spelare att trots att vi hade två lag som spelade seriematch så var det ett tiotal som spelade inomhus i hallen också. Det visar vår bredd och nu är vi över 40 medlemmar i klubben, säger Conny Wittemyr.

Fengersfors Gunilla Lundbom närmast kameran. Hon flankeras av Åmåls Conny Wittemy och Astrid Mattsson i Åmåls Bouleklubb.
Fengersfors Gunilla Lundbom närmast kameran. Hon flankeras av Åmåls Conny Wittemy och Astrid Mattsson i Åmåls Bouleklubb. Foto: Roger Pettersson
Bengt Rickardsson i Fengersfors Bouleklubb gör sig redo att kasta.
Bengt Rickardsson i Fengersfors Bouleklubb gör sig redo att kasta. Foto: Roger Pettersson
Fengersfors Bouleklubbs lag som vann i Åmål. Bakre raden: Bengt Skåån, Lena Stångberg, Carl-Gustav Bruce och Lennart Jansson. Främre raden: John Larsson, Kjell Norelius och Jan Jonsson.
Fengersfors Bouleklubbs lag som vann i Åmål. Bakre raden: Bengt Skåån, Lena Stångberg, Carl-Gustav Bruce och Lennart Jansson. Främre raden: John Larsson, Kjell Norelius och Jan Jonsson. Foto: Roger Pettersson
Lars Fredriksson, ordförande i Fengersfors bouleförening, och Åmåls Bouleklubbs Torbjörn Herke hade båda segerförhoppning vid ställningen 4–4 under halvtidsvilan.
Lars Fredriksson, ordförande i Fengersfors bouleförening, och Åmåls Bouleklubbs Torbjörn Herke hade båda segerförhoppning vid ställningen 4–4 under halvtidsvilan. Foto: Roger Pettersson
Åmåls Bouleklubbs Jan Einar Nomell och Astrid Mattsson tar en fika i pausvilan.
Åmåls Bouleklubbs Jan Einar Nomell och Astrid Mattsson tar en fika i pausvilan. Foto: Roger Pettersson
John Larsson i Fengersfors Bouleklubb såg nöjd ut efter sitt kast.
John Larsson i Fengersfors Bouleklubb såg nöjd ut efter sitt kast. Foto: Roger Pettersson
Carl-Gustav Bruce i Fengersfors Bouleklubb gör sig redo att kasta. Han flankeras av Åmåls Conny Wittemyr och lagkamraten Lennart Jansson.
Carl-Gustav Bruce i Fengersfors Bouleklubb gör sig redo att kasta. Han flankeras av Åmåls Conny Wittemyr och lagkamraten Lennart Jansson. Foto: Roger Pettersson
Mycket folk hade samlats utanför boulehallen i Åmål i tisdags när det spelades dubbla seriematcher i norra Dals bouleserie.
Mycket folk hade samlats utanför boulehallen i Åmål i tisdags när det spelades dubbla seriematcher i norra Dals bouleserie. Foto: Roger Pettersson

Artikeltaggar

ÅmålBouleFengersforsFikaMellerudTräning

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.