Hoppa till huvudinnehållet

SSÅV redo för andra allsvenska regattan: ”Huvudmålet är att ta oss till final”

Publicerad:
Per Boström är rorsman när SSÅV under helgen tävlar i den andra allsvenska delseglingen, i Långedrag utanför Göteborg.
Per Boström är rorsman när SSÅV under helgen tävlar i den andra allsvenska delseglingen, i Långedrag utanför Göteborg. Foto: Per Bäckström

Segelsällskapet Åmålsviken och de andra lagen i seglingsallsvenskan styr i helgen kosan mot västkusten. Den andra delseglingen avgörs i Långdrag utanför Göteborg och rorsman Per Boström siktar på en plats bland de sex främsta och finalsegling.

I första deltävlingen av seglingsallsvenskan var Tomas Skålen rorsman för SSÅV:s lag som slutade på tredje plats. I Långedrag är Per Boström rorsman och med sig i sitt team har han taktikern Fredrik Edgren samt Frida Jansson, Louise Gustafsson och Emilia Sjöberg.

Väderprognosen visar vindar mellan 4–9 meter per sekund och starten på tävlingen går vid lunchtid på fredag. Per Boström och hans besättning åker ner mot Göteborg på fredag morgon, så de kliver i princip direkt in i tävlingen när de kommer fram.

”Lagom vindar”

– Det låter som lagom vindar för oss. Vi ska försöka segla så felfritt som möjligt och ta oss in som ett av de sex bästa lagen. Huvudmålet är att ta oss till final, säger Per Boström.

Den tredje deltävlingen av fyra i seglingsallsvenskan avgörs i Åmålsviken i augusti. Även då kommer Per Boström att vara rorsman och Fredrik Edgren och Frida Jansson kommer att ingå i laget. Men Louise Gustafsson och Emilia Sjöberg ersätts då av Daniel Bäck och Signe Pettersson.

Artikeltaggar

ÅmålsvikenGöteborgSeglingSSÅVVind

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.