Hoppa till huvudinnehållet

Ur PD:s arkiv: Folkfest på stan med Gränslös festival

Publicerad:
För 25 år sedan var det otroligt många som kom för att vara med på Gränslös festival i Åmål. En festival som återkom under flera års tid.

Här är något som Provinstidningen Dalsland skrev om för 50.25 och 10 år sedan.

1973

Regn missgynnade Folknykterhetens dag. Folknykterhetens dag firades igår traditionsenligt över hela landet och så även i Åmål. Regnväder gjorde att programmet inte blev som man hade tänkt. Ett 60-tal hade dock kommit till Örnässkogen för att lyssna till konsulent Sture Hedberg från Länsnykterhetsförbundet. Mötet föregicks av bilkortege genom staden i vilket ett 20-tal bilar deltog.Även Missionskyrkans musikkår medverkade.

1998

Gränslöst soligt på Åmålsfestival. Gränslös kulturförening kunde fira sin femte festival i strålande solsken - både ute och i festivaldeltagarnas sinne. Årets pingsthelg bjöd på naturskönhet i soligt överdåd och på en gränslöshet i färger, glädje och festligheter. Årets festival besöktes av rekordmånga människor.

– Vi räknar med uppåt 10 000 fler besökare i år än i fjol. säger Jeri Dotcheva, ordförande i Gränslös kulturförening.

2013

På marsch för heltidsjobb. Cirka 70 vårdanställda i Åmål - de allra flesta kvinnor - demonstrerade för rätt till heltidsjobb i onsdags och lämnade över en protestlista till ansvariga politiker.

– Nu vill vi att de lyssnar på oss, sa Anette Wennersten.

Socialdemokraterna, med partisekreterare Carin Jämtin i spetsen, har utlovat rätt till heltid för kommunanställda under 2014. Kommunals medlemmar i Åmål upplever snarare att villkoren för dem blivit sämre.

Redaktör: Liselotte Lans

Artikeltaggar

ÅmålCarin JämtinDalslandFestivalerKommunalMissionskyrkanNöje/KulturSocialdemokraterna

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.