Hoppa till huvudinnehållet

Säfflebor åtalas – nästan ett kilo amfetamin hittades i ryggsäck

Publicerad:
Två Säfflebor åtalas misstänkta för grovt narkotikabrott.
Två Säfflebor åtalas misstänkta för grovt narkotikabrott. Foto: Johan Nilsson/TT

Två Säfflebor, 20 och 31 år gamla, har nu häktats och åtalats misstänkta för grovt narkotikabrott. Mängden narkotika som de misstänks ha innehaft och transporterat är 974,9 gram amfetamin.

Det var i slutet av mars i år som 974,9 gram amfetamin påträffades i en ryggsäck, i den bil som de tilltalade färdades i. De tre männen, varav två från Säffle, åtalas nu misstänkta för grovt narkotikabrott.

31-åringen dömdes i slutet av september 2022 av Vänersborgs tingsrätt, till 1 månads fängelse för tillgrepp av fortskaffningsmedel. Han frikändes då från narkotikabrott, men när ärendet gick vidare till hovrätten skärptes hans straff till 1 års fängelse - för narkotikabrott. Han hade vid det tillfället, tillsammans med andra personer, innehaft 180 gram amfetamin, 291 tabletter pregabalin och 0,53 gram MDMA.

Nästan ett kilo

Hovrättsdomen för det brottet kom bara några dagar innan han nu greps och anhölls för grovt narkotikabrott. Både 31-åringen och 20-åringen häktades två dagar senare, i slutet av mars i år. Den här gången handlade det om betydligt större mängder narkotika. De åtalas misstänkta för att olovligen innehaft och transporterat 974,9 gram amfetamin, tillsammans med en tredje man.

20-åringen har tidigare dömts för bland annat stöld, olaga hot och misshandel.

Artikeltaggar

AmfetaminÅtalBrott, lag och rättNarkotikabrottSäffleVänersborgs tingsrätt

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.