Hoppa till huvudinnehållet

Åmålsbandet Lårkaka spelar på Kanalyran i Mellerud

Publicerad:
Lårkaka lockade massor av folk till udden i Åmål förra året. Blir det lika många på Kanalyran i Mellerud?
Lårkaka lockade massor av folk till udden i Åmål förra året. Blir det lika många på Kanalyran i Mellerud? Foto: Ove Rydh

Bandet Lårkaka från Åmål brukas endast uppträda en gång om året, men i år gästas både bluesfestivalen och Kanalyran av Åmålsbandet.

– Lårkaka är en sommargrej, säger bandets sångare Kristoffer Ljung.

Åmålsbandet Lårkaka uppstod under bluesfestivalen när de jammade i en trädgård och kompisarna tyckte att de skulle bilda ett band. Normalt sett brukar bandet endast uppträda under just bluesfesten men Viktor Weiberg, tillväxtchef i Melleruds kommun, avslöjade att bandet i år även kommer uppträda på Kanalyran i Mellerud.

– Vi fick frågan av Viktor som är en gammal kollega till mig. Det kändes nära när vi ändå är igång, säger Kristoffer Ljung.

Yra i två dagar

Kanalyran pågår 30 juni – 2 juli, där de två första dagarna är i Mellerud och den sista dagen i Håverud. Årets fokus ligger på lokala förmågor, och nytt för i år är fem extra scener ämnade för gatumusikanter.

Lårkaka Blues spelar lördagen den 1 juli från stora scenen.

Artikeltaggar

HåverudKanalyranKristoffer LjungLårkakaMellerudMelleruds kommunMusikSångViktor Weiberg

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.