Hoppa till huvudinnehållet

Ur PD:s arkiv: Säffles skolstyrelse chockade Åmål

Publicerad:
Skoldirektör Ove Moberg var inte glad över Säffles beslut att ansöka om eget gymnasium då det begav sig för 50 år sedan.
Skoldirektör Ove Moberg var inte glad över Säffles beslut att ansöka om eget gymnasium då det begav sig för 50 år sedan.

Här är något som Provinstidningen Dalsland skrev om för 50, 25 och 10 år sedan.

1973

Säffle skolstyrelse chockar Åmål. Skolstyrelsen i Åmål är mycket överraskad av sina Säfflekollegors beslut att hos skolöverstyrelsen begära att få en samordnad gymnasieskola i Säffle. Det var vid ett extra sammanträde i måndags som skolstyrelsen i Säffle beslöt att ingå med en sådan framställning till skolöverstyrelsen.

– Om Säffle skulle få en samordnad gymnasieskola kommer konsekvenserna för Karlbergsgymnasiet och för eleverna i hela gymnasieområdet att bli mycket allvarliga, säger skoldirektör Ove Moberg.

1998

Samvaron är viktigast. I Fengersfors lagar ett gäng pensionärer mat tillsammans två gånger i veckan.

– Vi lagar mat tillsammans, äter och umgås, säger Ingela Skogh, som håller i verksamheten. Men någon restaurang är det inte. Alla ska hjälpas åt både med matsedel och matlagning.

Matlaget består av ett tiotal pensionärer, som alla trivs med umgänget.

2013

Sugna på förening. Full aktivitet råder när Åmåls ishall under några sommarveckor har öppnats för ett gäng killar på skateboard. Det kan vara så många som 25–30 stycken när de träffas på det perfekta underlaget som betongplattan i ishallen har att erbjuda.

Flera dagar i veckan droppar killarna in, en efter en kommer de så fort de kan efter att skoldagen är slut. Skateboard intresset i Åmål har ökat kraftigt.

Redaktör: Liselotte Lans

Artikeltaggar

ÅmålFengersforsGymnasieskolanIshockeyKarlbergsgymnasietMatSäffleSkateboardSkola och utbildning

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.