Hoppa till huvudinnehållet

Mirijam en av fem handelsstudenter som prisades

Publicerad:
Mirijam Novakovic från Säffle och Karlbergsgymnasiet i Åmål tog emot diplom och stipendium på 5000 kronor från Ing-Britt Bergström, Svensk Handel Värmland-Dalsland.
Mirijam Novakovic från Säffle och Karlbergsgymnasiet i Åmål tog emot diplom och stipendium på 5000 kronor från Ing-Britt Bergström, Svensk Handel Värmland-Dalsland. Foto: Svensk Handel Värmland-Dalsland

Säffletjejen Mirijam Novakovic från Karlbergsgymnasiet i Åmål har tilldelats ett av Svensk Handels stipendium för Värmland och Dalsland.

Svensk Handel Värmland-Dalsland har under ett antal år delat ut stipendier till elever i avgångsklasserna på handelsprogrammet på gymnasier i Värmland och Dalsland.

Kriteriet för stipendiet är att det skall gå till elever som visat stor energi och stort engagemang under studietiden. Eleven ska även ha utvecklats och gjort framsteg, samt haft goda vitsord under sin arbetsplatspraktik. Stipendiet är på 5 000 kronor per elev.

Årets ceremoni skedde på Stadshotellet i Karlstad i fredags, där Ing-Britt Bergström, ordförande i Svensk Handel Värmland-Dalsland förrättade utdelningen av stipendier och diplom

Mirijam Novakovic, 18, från Säffle i klass HA3 tilldelades stipendiet för Karlbergsgymnasiet i Åmål. Så här står det i juryns motivering:

”Mirijam Novakovic har uppvisat goda studieresultat och en vilja att fördjupa sina kunskaper inom branschen. Hon har tagit stort ansvar för sitt eget lärande samt för sina arbetsuppgifter såväl på skolan som på sitt arbetsplatsförlagda lärande. Hon har under sin studietid tagit sig an arbetsuppgifter på ett moget och ansvarsfullt sätt.”

Alla stipendiater som prisades av Svensk Handel:  Från vänster Mirijam Novakovic, Karlsbergsgymnasiet, Lovisa Eder, Tingvallagymnasiet, Nabit Iamam Adme, Spångbergsgymnasiet, Jonna Wilsson, Brogårdsgymnasiet, Astrid Andersson, Taserudsgymnasiet och prisutdelaren Ing-Britt Bergström, Svensk Handel Värmland-Dalsland.
Alla stipendiater som prisades av Svensk Handel: Från vänster Mirijam Novakovic, Karlsbergsgymnasiet, Lovisa Eder, Tingvallagymnasiet, Nabit Iamam Adme, Spångbergsgymnasiet, Jonna Wilsson, Brogårdsgymnasiet, Astrid Andersson, Taserudsgymnasiet och prisutdelaren Ing-Britt Bergström, Svensk Handel Värmland-Dalsland. Foto: Svensk Handel Värmland-Dalsland

Övriga stipendiater som tilldelades sina pris i Karlstad i fredags: Tingvallagymnasiet Karlstad, klass HA20: Lovisa Eder, Spångbergsgymnasiet Filipstad, HA20: Nabit Iamam Adme, Taserudsgymnasiet Arvika, HA20: Astrid Andersson, Brogårdsgymnasiet, Kristinehamn, HA20: Jonna Wilsson.

Artikeltaggar

DalslandKarlbergsgymnasietKarlstadSkola och utbildningSpångbergsgymnasietStipendierSvensk HandelTaserudsgymnasietTingvallagymnasietVärmlands län

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.