Hoppa till huvudinnehållet

Mia från Åmål har släppt bok om självledarskap

Publicerad:
Åmålsbon Mia Lindgren är en av medförfattarna till boken ”Självledarskap för kulturskapare.”
Åmålsbon Mia Lindgren är en av medförfattarna till boken ”Självledarskap för kulturskapare.”

Åmålsbon Mia Lindgren och Olof Svensson Roosling har i dagarna släppt en bok som heter ”Självledarskap för kulturskapare”.

Boken är en metodbok för den som vill utveckla sin konstnärliga och skapande verksamhet.

– Tillsammans vill vi skapa bättre förutsättningar för kulturskapare att utöva sina yrken, säger Olof Svensson Roosling, som är verksam på kulturinkubatorn Kreativa Öland, och Åmålsbon Mia Lindgren, som driver företaget Brighter business AB.

Författarna säger att de vill sprida relevanta metoder och perspektiv som utgår från kulturskaparnas vardag och den konstnärliga företagslogiken.

Att leda sig själv är en del att vara kulturskapare, menar författarna, som hoppas att boken ska vara användbar när man lägger upp sin verksamhet utifrån sina egna förutsättningar och drivkrafter.

Boksläppet genomfördes nyligen dels i Kalmar, där en av bokens författare är verksam, samt på Fönsterverkstan på Not Ouite i Fengerfors där bokens andra författare, Mia Lindgren, pratade om konstnärlig företagslogik med Anders Lindgren, verksamhetsledare på Mötesplats Steneby.

Ny metodbok för den som är sin egen ledare.
Ny metodbok för den som är sin egen ledare.

Artikeltaggar

ÅmålFörfattareLitteraturSerietidningar

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.