Hoppa till huvudinnehållet

Ur PD:s arkiv: Dansbandet Carols spelade musik på heltid

Publicerad:
Håkan Franksson, Thor Anundsson-Madesén, Kenneth Andersson och Christer Berg har alla spelat i dansbandet Carols, som genom åren hade flera olika medlemmar.
Håkan Franksson, Thor Anundsson-Madesén, Kenneth Andersson och Christer Berg har alla spelat i dansbandet Carols, som genom åren hade flera olika medlemmar. Foto: Berth Carlsson

Här är något som Provinstidningen Dalsland skrev om för 50, 25 och 10 år sedan.

1973

Hällristningar kan beskådas. Hällristningarna vid Råvarpen i Tisselskog skall bli tillgängliga för allmänheten sedan lantbruksnämnden köpt egendomen i Högsbyn av lantbrukare Toivo Ström. Nämnden skall låta bygga väg ner till sjön, där ristningarna finns och även uppföra en brygga där för dem som kommer sjöledes. Skog och jord skall avyttras till grannar och manbyggnad säljas separat.

1998

Carols ett dansband i ständig förändring. Carols, som bilades 1970, hann med en singel och två lp-skivor under den tioårsperiod som bandet existerade. Åren 1976 till 1980 spelade Carols musik på heltid och hade ett fulltecknat turnéprogram med spelningar i både Sverige och Norge.

I oktober 1970 bilades Carols av Kenneth Andersson, bas och sång, Christer Berg, trummo,r och Kjell Jansson, gitarr och sång. Kort därefter utökades bandet med Britt-Marie Strandh , sång, och Kenneth Strandh, orgel.

2013

Åmålsborna är nöjda med centrum. Stans livsmedelsbutiker står mycket högt i kurs hos Åmålsborna, som önskar sig ett större utbud av kläder och skor. De flesta anser att stadsmiljön är trivsam och att bemötandet i butikerna är bra. Det framgår av den nöjdhetsmätning som elever på Karlbergsgymnasiet gjort bland Åmålsbor och besökare i Åmåls centrum.Undersökningen har gjort av klass Sp3a på Karlbergsgymnasiet.

Redaktör: Liselotte Lans

Artikeltaggar

DansbandHögsbynKarlbergsgymnasietKonserterMusikNorgeSångTisselskog

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.