Hoppa till huvudinnehållet

Ur PD:s arkiv: Hemvärnet fixade egen gård i Ånimskog

Publicerad:
Stolta hemvärnsmän framför den egna byggnaden i Gyltungebyn i Ånimskog. Byggnaden införskaffades för 25 år sedan.
Stolta hemvärnsmän framför den egna byggnaden i Gyltungebyn i Ånimskog. Byggnaden införskaffades för 25 år sedan.

Här är något som Provinstidningen Dalsland skrev om för 50, 25 och 10 år sedan.

1973

Lokstationen i Åmål är från och med i dag ett minne blott. Åmåls siste lokmästare, George Kihlström, flyttade under helgen till Uddevalla där han skall tjänstgöra fortsättningsvis. Därmed avslutades en hundraårig era i järnvägsstaden Åmål. 1939 fanns det 159 anställda på lokstationen och där var liv och rörelse dygnet runt, vardag som helgdag. I dag finns 29 lokförare och biträden kvar i Åmål, men nu sorterar det under lokstationen i Uddevalla. Kvar finns en kontaktman på det forna stinsrummet i Åmåls järnvägsstation.

1998

Hemvärnet skaffade egen gård i Ånimskog. Tössbo södra Hemvärnsområde går mot strömmen. I tider då det är vanligare att hemvärnsgårdar rivs än köps in och byggs om, har manskapet i Tössbo sldra gjort just detta.

– Ett riktigt kap, säger kvartersmästare Heinz Bûrgermeister om den byggnad som området skaffat sig i Ånimskog. Den har under många år tillhört kronan och fungerat som mobiliseringsförråd.

2013

Lekland för 13 miljoner kronor i Åmåls simhall. 13 miljoner kronor är beloppet som kommunstyrelsen är beredd att låta göra Åmåls Kommunfastigheter AB investera i en utbyggnad med ett lekland i simhallen.

Lekland med bubbel och jetpool skall placeras i en utbyggnad om cirka 230 kvadratmeter, som skall uppföras i samband med att simhallen byggs om och renoveras efter gamla fuktskador.

Redaktör: Liselotte Lans

Artikeltaggar

ÅkabÅmålÅnimskogBostad och byggenFastigheterHemvärnetKommunstyrelsenUddevalla

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.