Hoppa till huvudinnehållet

Säfflebowlarens supersuccé – dubbla guld i Special Olympics: ”Våra coacher grät”

Publicerad:
BK Tegnérs Lisa Nordström Green gör braksuccé i Special Olympics World Games i Berlin. Säfflebowlaren har spelat på topp och tagit dubbla guld.
BK Tegnérs Lisa Nordström Green gör braksuccé i Special Olympics World Games i Berlin. Säfflebowlaren har spelat på topp och tagit dubbla guld. Foto: Diana Dragic

Säfflebowlaren Lisa Nordström Green har fått en pangstart på Special Olympics. Två guld – och hon har chans att ta en trippel.

Lisa Nordström Green från BK Tegnér i Säffle befinner sig just nu i Tyskland, där världens största idrottsevenemang för personer med intellektuell funktionsnedsättning hålls.

Och Nordström Green har fått en succéstart på tävlingen.

Först var hon med och ledde Sveriges fyrmannalag till guld. Tillsammans med Rebecca Gustavsson från Västergötland, Larry Johansson och Eddie Engström från Skåne fixade hon en drömstart för blågult. Kvartetten fick ihop 2194 poäng över tre serier.

– Det känns helt otroligt, säger Lisa Nordström Green på Svenska Bowlingförbundets sajt och fortsätter:

– Vi var väldigt lugna och höll en jämn nivå. Det här är något man har längtat efter. Det känns helt fantastiskt. Våra coacher grät och många kom fram och gratulerade oss.

”Lite lugnare”

För Lisa Nordström Green fortsatte tävlandet med tvåmanna, där hon bildade duo med Larry Johansson. Eftersom Lisa har så högt poängsnitt spelar hon i herrklassen i både singel- och dubbel och hon och Larry ställde upp i den högsta divisionen i herrklassen.

Även här blev det guld för Sverige.

– Det var skönt att vi lyckades vinna. Spelet kändes bättre än igår. Jag var lite lugnare och körde mitt race. Larry och jag funkar väldigt bra tillsammans. Han hade lite problem vissa perioder men då räddade jag upp det. Sedan avslutade han med 250 poäng i tredje serien, säger Lisa på förbundets hemsida.

På fredagen fortsätter tävlingarna. Då står singelspel på programmet för Lisa Nordström Green och de andra svenska spelarna.

Artikeltaggar

BK Tegnér SäffleBowlingLisa Nordström-GreenSäffleSpecial OlympicsSpecial Olympics World GamesTysklandVästra Götalands län

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.