Hoppa till huvudinnehållet

Tragiskt att även Åmål gör misstaget: Låt Vitsippekullen vara kvar

Publicerad:
Vitsippekullen vid E45-rondellen ska vara kvar, tycker insändarskribenten.
Vitsippekullen vid E45-rondellen ska vara kvar, tycker insändarskribenten. Foto: Andreas Dagström

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Det är viktigt att protestera då naturen än en gång får ge vika för exploatering av handelsplats på fel ställe!

Det här är min åsikt i ärendet.

Tragiskt att även Åmål gör misstaget att flytta köpkraften från centrum vilket leder till butiksflykt, tomma lokaler och ett dött centrum. Vilket i sin tur kommer leda till minskad turism...

Åmål är ju vida känt för att vara en trevlig hamn och handelsstad med ett stort utbud av butiker inklusive ett systembolag och torghandel mitt i centrum men tyvärr stämmer det ju inte in med vad som presenteras i Åmåls framtidsplaner.

Till alla er som styr och ställer i Åmåls kommun: Tänk om och gör rätt.

Visst vill alla de stora handelskedjorna ligga vid genomfartsleden för att få så många besökare som möjligt men är det värt ett dött handelscentrum och i slutänden hur mycket av pengen de tjänar kommer tillbaka till kommunen, utöver markhyra? Vad används den till och hur ska den kunna rädda Åmåls döende centrum som redan i dagsläget kippar efter andan?

Tänk om och gynna de kämpande ihärdiga köpmän- och kvinnor som är kvar och locka fler till centrum

Varför tänker man inte mer som grannkommunen Säffle dit flera av Åmåls butiker redan flyttat. Säffle använder sig av den centrala delen till handel och ytterdelarna för boende, det leder till ett mer levande centrum där man verkligen vill spendera sin lediga tid njuta av både handel, restaurangbesök och kulturupplevelser.

Ett förslag är ju att bygga upp ett handelscentrum vid Måkeberg och Norra hamnplan istället för lyxiga boenden. Det skulle bidra till ett fortsatt och mer levande centrum i Åmål, där både butiker och människor vill spendera sin tid och köpkraft istället för att ta bilen och åka till handelscentrum på annan ort.

Se till att Åmål åter blir den vackra, levande och innovativa kommunen den en gång var!!

Samarbeta med grannkommunerna. De lyckas med konststycket både handels och företagsmässigt,. Undrar hur dom gör?

Annelie ”Olsson” Ivarsson

Kungshamn – före detta Åmålsbo

Artikeltaggar

ÅmålÅmåls kommunButikerHandelSäffleTurism