Hoppa till huvudinnehållet

Ur PD:s arkiv: 19 Åmålsdansare uttagna till EM

Publicerad:
Det var inte helt lätt att panta drickabackar hos Anders Larsson på EPA 1973.
Det var inte helt lätt att panta drickabackar hos Anders Larsson på EPA 1973.

Här är något av vad Provinstidningen skrev om för 10, 25 0ch 50 år sedan.

2013

19 Åmålsdansare laddade inför disco-EM. I morgon börjar Europamästerskapen i discodans. Danscenter Sofia Westlund i Åmål är som vanligt väl representerat i landslagstruppen.

Förberedelserna har kanske varit bättre än någonsin, men förväntningarna är ovanligt lågt ställda.

1998

Amerikansk basketcoach höll i ungdomsläger. Med 13 år bakom sig som baskettränare för collagelag i USA, kom Eddie Vaughan till Åmål för att hålla i ett ungdomsläger.

Lägret, som arrangeras av Mellansvenska basketförbundet och som samlat ungdomar från Dalsland, Värmland och Närke, avslutas i dag.

1973

Över 3000 midsommarfirare trivdes hos Erik på herrgår’n. De alra flesta föredrog midsommaraftonens förmiddag att ligga hemma i hängmattan och lyssna till radioutsändningen från förberedelserna till midsommarfirandet vid Svaneholms herrgård. Ett par hundra ungdomar och äldre hade dock mött upp i herrgårdsparken för att hjälpa till att klä midsommarstången och i slutet av radioutsändningen också att resa stången. Senare på kvällen drog dock firandet stora skaror till parken.

Artikeltaggar

ÅmålAnders LarssonDalslandDanscenter Sofia WestlundDiscoParkerSamhälleUSA

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.