Hoppa till huvudinnehållet

Wilma Weeny knep sin första seger på Årjängstravet

Publicerad:
Wilma Weeny som tränas av Malin Gustavsson med B-licens på Åmålstravet tog under midsommarhelgen sin första seger, i Årjäng.
Wilma Weeny som tränas av Malin Gustavsson med B-licens på Åmålstravet tog under midsommarhelgen sin första seger, i Årjäng. Foto: Rasmus Isaksson

I strålande väder körde Årjäng sitt midsommartrav med flera riktigt fina lopp. Ett av de fina loppen var Midsommarkransen för treåringar med 40 000 kronor till vinnaren. Här blev det seger för Wilma Weeny som tränas av Malin Gustavsson med B-licens på Åmålstravet.

Efter tre fina lopp var det nu dags för karriärens första seger för Åmålstränade Wilma Weeny, med Årjängs Kristian Lindberg i sulkyn.

Från sitt tillägg och i det lilla fältet kunde Lindberg hitta andra utvändigt när fältet formerat sig.

När det drog ihop sig för avgörande lämnade Wilma Weeny de övriga och vann med två klara längder på 1.17,1/2 160 meter. Sista 500 meterna avverkades på 1.12,0 vilket är klart godkänt alla dagar i veckan.

Oddset blev höga 19,27 och segerpremien löd på 40 000 kronor.

– Det löste sig bra och vi fick ett fint lopp och hon avgjorde på ett snyggt sätt, sade kusken Kristian Lindberg.

Malin Gustavsson från Åsensbruk tränar detta fina treåriga sto som hon också äger tillsammans med sin broder, Henrik Gustavsson från Mellerud.

Artikeltaggar

ÅmålstravetÅrjängÅrjängstravetÅsensbrukKarriärSport

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.