Hoppa till huvudinnehållet

Karin från Åmål har skrivit dikter hela sitt liv – nu gör hon författardebut

Publicerad:
Karin Byh från Åmål har alltid använt sig av språket för att bearbeta livets olika skeenden. Nu gör hon författardebut med en diktsamling, vilket firas på Hanuman Ananda Garden.
Karin Byh från Åmål har alltid använt sig av språket för att bearbeta livets olika skeenden. Nu gör hon författardebut med en diktsamling, vilket firas på Hanuman Ananda Garden. Foto: Privat

På fredag kommer Hanuman Ananda Garden hålla öppet efter vanlig stängningstid.

Detta då Åmålsbon Karin Byh gör författardebut, vilket firas med diktläsning och bubbel.

På fredag håller trädgården och butiken på Hanuman Ananda Garden öppet ända in på kvällen. Då vankas nämligen ett boksläpp. Det är Karin Byh som gör författardebut med sin diktsamling ”Livets nyanser”.

Karin Byh, som är född och uppvuxen i Åmål, har alltid älskat att läsa och skriva. Under sin uppväxt har hon skrivit allt ifrån berättelser till dagbok och dikter. Hon har använt sig av språket för att bearbeta händelser och känslor i livet, och när personer som stod henne nära gick bort insåg hon att det var dags att förverkliga sin livslånga dröm – att ge ut en bok.

Konstsamarbete

40 år har passerat mellan den första och den sista dikten i diktsamlingen. Texterna beskrivs som att ha kommit till henne i livets olika skeenden och kastas mellan kärlek, hopp, tro, förtvivlan, sorg och ilska.

Boken innehåller dessutom akvareller av Åmålsbördiga konstnären Lynn Hofmann, numera bosatt i Kil.

Det blir en riktig författarkväll på Hanuman Ananda Garden.
Det blir en riktig författarkväll på Hanuman Ananda Garden. Foto: Andreas Dagström

Under kvällen kommer Karin Byh dela med sig av sina tankar om sin bok och sitt skapande. Dessutom blir det diktläsning av författaren själv.

Besökare uppmanas att ta med något att äta och dricka under kvällen i trädgården – dessutom utlovas det bubbel.

Artikeltaggar

ÅmålBerättelserFörfattareLitteraturTrädgård

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.