Hoppa till huvudinnehållet

Ur PD:s arkiv: Nu skall Vänersvik avstyckas för försäljning

Publicerad:
Åmåls kommun köpte 2009 Vänersvik för 2,8 miljoner kronor. Nu ska fastigheten avstyckas och säljas.
Åmåls kommun köpte 2009 Vänersvik för 2,8 miljoner kronor. Nu ska fastigheten avstyckas och säljas. Foto: PD:s arkiv

Här är något av det som Provinstidningen Dalsland skrev om för 50, 25 och 10 år sedan.

1973

JO-anmälan mot Åmåls kommun för ofullständiga handlingar. Åmåls kommun har JO-anmälts av hrr Gustaf Arehult, Anders Jansson och Robert Jansson, ägare av stadsägorna 41, 41 V och 41 Q ingående i det omtalade Hammarshageprojektet.

Anmälarna anhåller att JO undersöker rättsförfarandet vid behandlingen av en skrivelse till Åmåls kommunstyrelse, en skrivelse som också enligt anmälan undanhållits kommunfullmäktigeledamöterna för kännedom. De tre markägarna anser att tjänstefel föreligger. Samtidigt har en ny besvärsskrivelse ingått till länsstyrelsen i Älvsborgs län där kommunfullmäktiges yttrande över ett tidigare besvär anses strida mot laga ordning.

1998

RF sa nej till orienteringsgymnasiet. Karlbergsskolan i Åmål hade sökt om att få tillbaka sin status som riksidrottsgymnasium. Men efter Riksidrottsförbundets nya förslag ser det inte ut som om Karlberg får sin vilja igenom.

2013

Nu skall Vänersvik avstyckas för försäljning. Byggnaden har samtidigt plockats bort från listan över fastigheter med behov av underhåll. Det mest akuta kostar 234 000 kronor.

Åmåls kommun köpte Vänersvik i november 2009 och betalade 2,8 miljoner kronor för byggnaden och 9 000 kvadratmeter mark. Köpet genomfördes efter att dåvarande kommunstyrelsen blandat sig i den affär som var på väg att genomföras mellan säljaren, Åmåls missionsförsamling, och det lokala företaget Bratex-Bronzella AB.

Redaktör: Roger Pettersson

Artikeltaggar

ÅmålÅmåls kommunBostad och byggenEkonomiFastigheterFörsäljningKarlbergsgymnasietKommunstyrelsenRiksidrottsförbundet

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.