Hoppa till huvudinnehållet

Åmintontjejer uttagna till regionläger i Mölndal: ”Blir en kick”

Publicerad:
Majken Eriksson och Erica Hansson från Åminton är uttagna till regionläger väst i Åby badmintonhall 11–13 juli.
Majken Eriksson och Erica Hansson från Åminton är uttagna till regionläger väst i Åby badmintonhall 11–13 juli. Foto: Åminton

Det är många år sedan Badmintonsällskapet Åminton hade spelar uttagna på ett regionläger. Men om ett par veckor är det dags när Majken Eriksson och Erica Hansson, med Willma Johansson som reserv, ger sig iväg till Åby badmintonhall i Mölndal.

Åminton har fått med två spelare på regionläger väst som pågår den 11–13 juli och som arrangeras av Åby Badminton i samarbete med Badminton Sweden. I regionen ingår alla klubbar i distrikten Bohuslän-Dal, Värmland, Västergötland och Göteborg.

Lägret har pojk- och flickklasser i åldersklasserna U15, U17 och U19 och det är i klassen U15 som Åmintons Majken Eriksson och Erica Hansson är uttagna. Willma Johansson åker med på lägret som reserv.

Duktiga tränare

För att bli uttagen till lägret krävs att man är rankad bland det tio bästa i regionen. I klassen U15 är sammanlagt tolv spelare och åtta reserver uttagna och de kommer att tränas av sex–sju duktiga tränare under helgen i Åby badmintonhall.

– Det är många år sedan vi hade någon deltagare på regionläger så det är väldigt kul, säger Åmintons ordförande Tommy Hedlund.

– För klubben hjälper det till för rekrytering att kunna visa att vi har duktiga spelare och det blir en kick för de uttagna ungdomarna för det är jättebra tränare så de kommer lära sig mycket. Lägret ligger precis rätt i tiden inför säsongsstarten i september.

Artikeltaggar

ÅbyÅmålBadmintonBMS ÅmintonGöteborgMölndal

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.