Hoppa till huvudinnehållet

Mossfotboll i gyttja och rutschkana på såpa när ÅOK:s sommarskola avslutades

Publicerad:
Emma Hellström, Ellie-Lo Sundell, Jonna Jensen Åhl tog sällskap utför den såpade rutschkanan på avslutningen på Åmåls OK:s sommarlovsskola.
Emma Hellström, Ellie-Lo Sundell, Jonna Jensen Åhl tog sällskap utför den såpade rutschkanan på avslutningen på Åmåls OK:s sommarlovsskola. Foto: Roger Pettersson

Skitiga med väldigt glada. Så kan avslutningen med mossfotboll och rutschkana på såpa, som frambringade mycket skratt, på Åmåls OK:s sommarlovsskola sammanfattas.

Åmåls Orienteringsklubb fortsätter med sin populära sommarlovsskola. Barn och ungdomar i klubben deltar i somriga utomhusaktiviteter som planeras av sex unga ledare. Tre av dem är Saga Källstrand, Pontus Nilsson och Albin Skott.

De tre andra är Eric Jensen Åhl, Emelie Hellström och Alva Olsson – det råder alltså jämlikhet med tre killar och tre killar i ledarstaben. De tre senare har nu när sommarlovsskolan avslutats siktet inställt på en helt annan aktivitet.

–Jag, Alva och Eric åker till norra Italien på torsdag för en femdagars orienteringstävling. Redan under onsdagen tar vi oss upp till Arlanda och flyger till Frankfurt för att sedan nå slutdestinationen i hyrbil, berättar Emelie Hellström.

Utmanade aktiviteter

Emelie Hellström har nu läst första året på orienteringsgymnasiet i Sandviken där även Albin Skott studerar. Alva Olsson går också på orienteringsgymnasium, men i Hallsberg. Tillsammans sätter de unga ledarna i Åmåls OK ihop program och aktiviteter som är både lite udda, utmanande, men framför roliga och uppskattade av de yngre deltagarna.

Och roligt verkade både yngsta barnen och de lite äldre ungdomarna ha. Efter mossfotbollen var flera av ungdomarna så leriga att de knappt stod att känna igen. Då var det dags för nästa aktivitet. Att kasta sig utför en rutschkana där glidet hölls igång med rikligt med såpa och vatten.

Skratten ville på något sätt inte tystna när ungdomarna susade ner för backen – de mest våghalsiga med huvudet först och på mage – för att snabbt klättra upp för backen för ett nytt åk i rutschkanan.

Är det svårt att hitta på aktiviteter?

– Det var svårare ifjol då vi satt och försökte komma på roliga aktiviteter. Då byggde vi upp en idébank som kom till användning i år samtidigt som vi justerat svårighetsgraden på vissa saker till det bättre, säger Alva Olsson.

Förutom att hålla i aktiviteterna på sommarlovsskolan, som pågick under totalt fem dagar förra veckan och den här, så har de unga ledarna tagit med hembakta kanelbullar som de bjudit eleverna på.

Men på avslutningen var det glass på menyn.

Eira Olsson, Jona Jensen Åhl, Emma Hellström och Emil Hellström visar hur man ser ut efter att ha spelat mossfotboll.
Eira Olsson, Jona Jensen Åhl, Emma Hellström och Emil Hellström visar hur man ser ut efter att ha spelat mossfotboll. Foto: Roger Pettersson
Oskar Olsson hade bra glid och god fart på magen utför den såpade rutschkanan.
Oskar Olsson hade bra glid och god fart på magen utför den såpade rutschkanan. Foto: Roger Pettersson
Emil Hellström och Oskar Olsson trivdes i leran på mossfotbollen.
Emil Hellström och Oskar Olsson trivdes i leran på mossfotbollen. Foto: Åmåls OK
Alva Olsson spolar bort den värsta leran på Emma Hellström, Eira Olsson och Vera Andersson.
Alva Olsson spolar bort den värsta leran på Emma Hellström, Eira Olsson och Vera Andersson. Foto: Roger Pettersson
Alva Olsson, Eric Jensen Åhl och Emelie Hellström är tre de unga ledarna på Åmåls OK:s sommarlovsskola.
Alva Olsson, Eric Jensen Åhl och Emelie Hellström är tre de unga ledarna på Åmåls OK:s sommarlovsskola. Foto: Roger Pettersson
Alva Olsson spolar och håller på såpa medan Albin Skott gör sig redo för ett dyk nedför backen.
Alva Olsson spolar och håller på såpa medan Albin Skott gör sig redo för ett dyk nedför backen. Foto: Roger Pettersson
Ellie-Lo Sundell och Erika Olsson hade kul när de forsade fram på rutschkanan.
Ellie-Lo Sundell och Erika Olsson hade kul när de forsade fram på rutschkanan. Foto: Roger Pettersson
Åmåls OK:s sommarlovsskola anordnade mossfotboll. Här är det närmast Jonna Jensen Åhl som jagar bollen.
Åmåls OK:s sommarlovsskola anordnade mossfotboll. Här är det närmast Jonna Jensen Åhl som jagar bollen. Foto: Åmåls OK

Artikeltaggar

Alva OlssonÅmåls OKBarnEira OlssonFrankfurtGlassHallsbergOrienteringStockholm-arlandaVatten

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.