Hoppa till huvudinnehållet

Monica sätter färg på Torggatan – loppis med miljötänk poppade upp

Publicerad:
Monica Ödman har öppnat butik i vid hörnet Torggatan-Kyrkogatan.
Monica Ödman har öppnat butik i vid hörnet Torggatan-Kyrkogatan. Foto: Andreas Dagström

I den tidigare outhyrda butikslokalen på hörnet Torggatan-Kyrkogatan i Åmål har en ny, tillfällig, butik poppat upp.

– Drömmen vore att syssla med detta året runt, säger ägaren Monica Ödman, som ägnar semestern åt att sälja loppisfynd och att renovera möbler.

Från klädbutik till konstgalleri via yogacenter. Flera olika verksamheter har under senare kommit och gått i lokalen där Provinstidningen Dalsland en gång startade, rakt under tornet på Torggatan.

Nu är det Monica Ödman från Fengersfors som tagit över stafettpinnen, åtminstone temporärt. Tanken är att hon ska driva pop-upp-butik under sommaren, med inriktning på loppis och återbruk.

– Jag målar och klär om möbler, säger Monica Ödman. Jag tycker generellt att folk skulle kunna tänka till lite mer innan de gör sig av med gamla möbler. Det ofta att göra otroligt fina saker med små medel.

”Man får träffa mycket spännande människor”, säger Monica Ödman om tjusningen med att driva butik.
”Man får träffa mycket spännande människor”, säger Monica Ödman om tjusningen med att driva butik. Foto: Andreas Dagström

Tredje i Åmåls centrum

Ägarens namn klingar förmodligen bekant hos många. Det brukar vara så med aktiva personer. I början av 2010-talet drev Monica Ödman kafé i källarlokalen tvärs över Kyrkogatan och därefter hade hon restaurang och pub på Västerlånggatan, där Socialdemokraternas samlingslokal nu ligger.

– Under senare år har jag varit verksam i Arvika, Bengtsfors och hemma i Fengersfors. Jag åker runt och ser vad som finns, säger Monica Ödman.

Den nya pop-upp-butiken öppnade förra veckan och blir kvar åtminstone fram till höstkanten. Men visar det sig att verksamheten faller väl ut kan det bli tal om fortsättning.

– Drömmen vore att syssla med det här året runt, säger Monica Ödman.

Ommålade möbler är en specialitet.
Ommålade möbler är en specialitet. Foto: Andreas Dagström

Artikeltaggar

ÅterbrukButikerDalslandFengersforsHandelMöblerRestauranger

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.