Hoppa till huvudinnehållet

Starkt hemmalag i utomhustävlingen Åmålshoppet – 237 starter på två dagar

Publicerad:
Jeanette Fagrell, här med fuxen Noah, tävlade för Åmåls Ridklubb på Åmålshoppet ifjol och hon tävlar i år igen och är av 16 startande hemmaryttare under tävlingshelgen.
Jeanette Fagrell, här med fuxen Noah, tävlade för Åmåls Ridklubb på Åmålshoppet ifjol och hon tävlar i år igen och är av 16 startande hemmaryttare under tävlingshelgen. Foto: Karin Olsson

Åmåls Ridklubb laddar för årets största tävling Åmålshoppet, som avgörs utomhus, med 237 starter. Hemmaklubben har sammanlagt 16 ryttare som tävlar och tillsammans gör de 39 starter.

Tidigare har Åmåls Ridklubb arrangerat sina tävlingar höst och vår inne i ridhuset, men ifjol var det premiär för sommartävlingen Åmålshoppet som avgörs utomhus där det blir en annorlunda känsla att hoppa.

Premiäråret i fjol blev det strax under 250 starter i Åmålshoppet och tävlingen kommer med 237 starter upp i liknande siffror även i år.

”Hård konkurrens”

– Det var länge trögt med anmälningar men det ramlade in många på slutet och det blir ungefär lika många starter som ifjol och då slog det våra förväntningar. Det är hård konkurrens om starterna i området så vi är nöjda, säger Jessica Fredriksson i Åmåls Ridklubbs tävlingsgrupp.

Hemmalaget kommer med 16 ryttare som gör sammanlagt 39 startar under de två tävlingsdagarna lördag–söndag.

På lördag är det 152 starter och på söndag 85 starter och det tävlas med ponny på förmiddagarna och stor häst på eftermiddagarna båda tävlingsdagarna.

Får hjälp med stall

Åmåls Ridklubb har även en hel del kringarrangemang för att locka mer besökare. Det kommer att hållas hästloppis, försäljning av hästprodukter och ÅRK:s ungdomssektion arrangerar käpphästhoppning.

ÅRK har ett samarbete med Åmålstravet vad gäller övernattning för hästarna. I övrigt hålls hela arrangemanget hos Åmåls Ridklubb på Finserud.

Fakta

Åmåls Ridklubb tävlande i Åmålshoppet 2023

Ponnyryttare: Nellie Jägergren, Frida Weghammar, Emelie Morichetto Backman, Vilda Skärlund, Svea Larsson, Joline Eriksson, Jonna Eriksson, Lovisa Rydholm

Hästryttare: Frank Kutscher, Stella Olsson, Jeanette Fagrell, Nina Andersson, Johanna Berggren, Linnéa Fahlke, Marleen Nilsson Dahlbeck, Emma Bohm Forsberg

Artikeltaggar

Åmåls RidklubbÅmålstravetFörsäljningHästsport

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.