Hoppa till huvudinnehållet

Ur PD:s arkiv: Åmålsspelare till elitlägret Halmstad

Publicerad:
Elis Olsson, Viken, Jesper Aronsson IFK Åmål, Max Rehnberg IFKÅmål och Marcus Fredriksson, Viken, är fyra spelare av 16 som representerar Dalsland i elitlägret i Halmstad. Lägret startar i morgon och pågår i en vecka.
Elis Olsson, Viken, Jesper Aronsson IFK Åmål, Max Rehnberg IFKÅmål och Marcus Fredriksson, Viken, är fyra spelare av 16 som representerar Dalsland i elitlägret i Halmstad. Lägret startar i morgon och pågår i en vecka. Foto: PD:s arkiv

Här är något av det som Provinstidningen Dalsland skrev om för 50, 25 och 10 år sedan.

1973

Säffle får ej SSG-skola av hänsyn till Karlberg. Vid fredagens konselj avslogs Säffles framställning om att få en s.k. SSG-skola. Framställningen avslogs med hänsyn till de konsekvenser ett inrättande av SSG-skola i Säffle skulle få för gymnasiet i Åmål och för gymnasieutbildningen väster om Vänern. Någon ställning till specialkurserna i Säffle har inte tagits i samband med beslutet.

1998

Klartecken för stor satsning på Stadt. Nu är allt klart för renoveringen av Stadshotellet i Åmål. Fastighetsägaren Åmåls kommun har utsett byggentreprenör. Skanska AB lade lägsta anbudet: 9 875 000 kronor.

– En viktig kommunal satsning för det lokala näringslivet, säger kommunalrådet Bengt-Åke Karlsson om investeringen som kostar Åmåls kommun 6,4 miljoner kronor.

2013

Åmålsspelare till elitlägret Halmstad. Fyra spelare från Viken och IFK Åmål reser till elitlägret i Halmstad i morgon. Under en vecka kommer killarna få mycket matchträning, men också utvecklas inom teori, teknik och fysik.

– Men det viktigaste av allt är att hitta rätta lagandan i Dalslandslaget, säger poängterar Elis Olsson.

Killarna är ungtuppar och födda 1998, men det är inte deras första elitläger.

– Vi har varit på Götalands elitläger också, men det var förberedande inför Halmstad, som är större och pågår längre, säger Max Rehnberg, innermittfältare.

Redaktör: Roger Pettersson

Artikeltaggar

ÅmålBengt-Åke KarlssonBostad och byggenGymnasieskolanHalmstadIF VikenIFK ÅmålInvesteringarKarlbergsgymnasietRenoveringarSäffleSkanska

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.