Hoppa till huvudinnehållet

Ur PD:s arkiv: Tre flickor med egna cyklar i Åmåls motorcykelklubb

Publicerad:
Monica Olsson, Carina Lindh och Iréne von Dohlvitz framför sina motorcyklar.
Monica Olsson, Carina Lindh och Iréne von Dohlvitz framför sina motorcyklar. Foto: PD:s arkiv

Här är något av det som Provinstidningen Dalsland skrev om för 50, 25 och 10 år sedan.

1973

Tre flickor med egna cyklar i Åmåls motorcykelklubb. Gränserna mellan det rent manliga och det rent kvinnliga suddas ut allt mer och mer. För bara ett par decennier sedan var det smått en sensation att se en dam bakom bilratten, än större var sensationen om ifrågavarande dam ägnade sig åt yrkesmässig trafik.

De tre banbrytarna är Monika Olsson, Irene von Dohlwitz och Carina Lindh. De två förstnämnda har varsin 450-kubikare, Carina kunde samma dag som hon fick körkortet göra premiärturen på egna 350-maskinen, inköpt för sparade pengar långt innan körkortet var klart.

1998

Travfest för storpublik på Åmålstravet. Det bjöds på fina tävlingar med stor publik ute på Åmålstravet när Guld-V5 avgjordes i söndags. Det bjöds dock inga större skrällar på V5 så utdelningen blev skral.

4000 lockades till Mörtebol i det gråmulna vilket är en fantastisk siffra och visar att travet är stort i denna del av Sverige.

2013

Jonas Rehnberg blir ny landslagstränare. Jonas Rehnberg blir ny ledare i tränarstaben i landslaget för pojkar födda 1998. Han tackade nyligen ja till uppdraget och kommer att vara med på matcher på Bosön, på Lidingö, i slutet av sommaren.

– Det känns mycket spännande att få jobba mer med talangutveckling, säger Jonas Rehnberg.

Redaktör: Roger Pettersson

Artikeltaggar

ÅmålÅmålstravetBosönCyklarJonas RehnbergMörtebolMotorcyklarTrafik

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.