Hoppa till huvudinnehållet

Ungdomsklasserna: Mohlin blev bästa ”hemmaspelare” – vann med släkten på plats

Publicerad:
Vinnare i klassen FS14 blev Märta Mohlin, Brottkärrs TF, och tvåa slutade Tilda Dahlén, Stenungsunds TK, här tillsammans med tävlingsledaren Tomas Strömvall. Märta hade familj och släkt som påhejare vid sidan av planen.
Vinnare i klassen FS14 blev Märta Mohlin, Brottkärrs TF, och tvåa slutade Tilda Dahlén, Stenungsunds TK, här tillsammans med tävlingsledaren Tomas Strömvall. Märta hade familj och släkt som påhejare vid sidan av planen. Foto: Åmåls TK

Ungdomarna från Åmåls TK har det tufft när spelare från större klubbar som bland annat Lidköpings TK och Karlstad TK, som är vana att tävla mycket mer, kommer på besök på Åmåls tennisvecka.

Koppling till Åmål har i alla fall segraren både i flickornas 12- och 14-årsklass, Märta Mohlin. Hon är dotter till deckarförfattaren Peter Mohlin med rötterna i Åmål.

Åmåls Tennisklubb hade vädergudarna på sin sida och slapp regn under tennisveckan. Skurarna föll istället natt till torsdag och natt till söndag men under tävlingarna var det uppehåll hela tiden.

Karlstadseger i Åmåls tennisvecka – Lindell till kvartsfinal

– Tennisveckan gick jättebra. Vi hade tur med vädret och vi fick även beröm för att vi hade en matchledare på varje bana under samtliga matcher i ungdomsklasserna. Matchledarna är ett stöd för de unga spelarna, säger tävlingsledaren Tomas Strömvall.

I klassen FS12 blev det bara två deltagare efter att hemmaspelaren Clara Johansson blivit sjuk och inte kom till spel. Märta Mohlin, dotter till deckarförfattaren Peter Mohlin, från klubben med det i sammanhanget passande namnet Brottkärrs TF från Hovås söder om Göteborg vann över Tilda Dahlén med 6–1, 6–1 men matchen var jämnare än siffrorna visar med många jämna game.

Dubbla finaler

Samma spelare tog sig även till final i 14-årsklassen i flicksingeln, trots att det var elva tjejer som tävlade och framför allt äldre tjejer de mötte. Märta Mohlin visade sig vara ett riktigt löfte och vann enkelt i finalen med 6–1, 6–0 mot Tilda Dahlén. Tuffaste motståndet fick hon i semifinalen när hon slog ut förstaseedade Freja Björkegren, Karlstads TK, med 6–4, 6–3.

Märta hade sin familj och släktingar vid sidan av planen och var ändå lite av en hemmaspelare i tennisvecka.

I klassen PS14 tävlade tolv spelare. Åmåls TK:s William Lindell tog sig vidare från första omgången genom att besegra Felix Lyxell från Karlstads TK med setsiffrorna 6–4, 4–6, 10–5 i en mycket jämn match, men Lindell åkte sedan ut mot blivande finalisten Oscar Norén, Hammarö TK, med siffrorna 0–6, 1–6.

Friplats för Leon

ÅTK:s Leon Strömvall fick en friplats till kvartsfinalen i klassen PS14, men förlorade mot Nick Askari, Stenungsunds TK, med siffrorna 2–6, 1–6. Nick Askari föll sedan i semifinalen mot slutsegraren Vidar Lindblad, Lidköpings TK, i en jämn match som Lindblad vann med 6–4, 7–5.

Vidar Lindblad besegrade sedan Oscar Norén, Hammarö TK, med 6–1, 6–4 i finalen. Walter Persson var ÅTK:s tredje bidrag i klassen, men han åkte ut i första omgången mot Vinston Stigh från Kungsbacka TK.

I klassen PS16 segrade Carl Salström Södergren från Trollhättans TK efter att ha finalbesegrat Falu TK:s Lukas Axelsson med 6–3, 6–4. ÅTK:s Jonathan Cederwall gjorde det bra, men räckte ändå inte mot Phlilip Wisenborn och förlorade med 2–6, 2–6 i kvartsfinalen och Simon Eriksson, Åmåls TK, föll med 2–6, 0–6 mot Olle Carlsson, Karlstads TK, direkt i den inledande kvartsfinalen.

Carl Salström Södergren, till vänster, från Trollhättans TK segrade i klassen PS16 och tvåa blev Lukas Axelsson, Falu TK, som flankerar matchledaren Per Boström.
Carl Salström Södergren, till vänster, från Trollhättans TK segrade i klassen PS16 och tvåa blev Lukas Axelsson, Falu TK, som flankerar matchledaren Per Boström. Foto: Åmåls TK
Vinnare i klassen PS14 blev Vidar Lindblad, Lidköpings TK, och tvåa blev Oscar Norén, Hammarö TK, här tillsammans med tävlingsledaren Sara Tegnér.
Vinnare i klassen PS14 blev Vidar Lindblad, Lidköpings TK, och tvåa blev Oscar Norén, Hammarö TK, här tillsammans med tävlingsledaren Sara Tegnér. Foto: Åmåls TK
Agaton Rothin Wennerberg, i mitten, segrade i klassen PS12C och tvåa Hjalmar Olovsson, båda Vänersborg TK. Här tillsammans med tävlingsledaren Sara Tegnér.
Agaton Rothin Wennerberg, i mitten, segrade i klassen PS12C och tvåa Hjalmar Olovsson, båda Vänersborg TK. Här tillsammans med tävlingsledaren Sara Tegnér. Foto: Åmåls TK

Artikeltaggar

ÅmålÅmåls tennisveckaÅmåls TKHammaröKarlstadKarlstad TKLidköpings TKPeter MohlinRegnSara TegnérTennis

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.