Hoppa till huvudinnehållet

Andraplats i Midnattssolsrallyt för Åmåls MK: ”Några riktigt bra sträckor”

Publicerad:
Reporter Roger Pettersson
Roger Pettersson
roger.pettersson@provinstidningen.se
Alexander Alin och Kim Sevius tävlade för Åmåls Motorklubb i Midnattssolsrallyt i Linköping och slutade på andra plats i sin klass.
Alexander Alin och Kim Sevius tävlade för Åmåls Motorklubb i Midnattssolsrallyt i Linköping och slutade på andra plats i sin klass. Foto: Privat

Kim Sevius och Alexander Alin, som kör för Åmåls Motorklubb, tävlade under helgen i Midnattssolsrallyt i Linköping i sin Volvo 544 sport. Det blev till slut en andraplats bland ett drygt tjugotal deltagare.

Föraren Kim Sevius och kartläsaren Alexander Alin, båda Åmåls Motorklubb, blev tvåa i sin klass på Midnattssolsrallyt med start och mål i Linköping. Detta är en av de största rallytävlingarna som körs i Sverige varje år.

Alexander Alin, 34, från Åmål har åkt ungefär 80 tävlingar hittills, men är ändå ganska grön i sammanhanget jämfört med många av Midnattssolsrallyts mest rutinerade kartläsare som har gjort flera hundra tävlingar.

– Det var jätteroligt att ta en andraplats. Det var där vi var när vi fick bryta ungefär halvvägs in i Midnattssolsrallyt ifjol. Vi gjorde några riktigt bra sträckor sista tävlingsdagen, säger Alexander Alin.

Rutinerade föraren Kim Sevius, 58, som bor i Kila utanför Säffle men är uppväxt i Åmål framförde sin Volvo PV, en 554 sport, med säker hand på ratten. Rallyt började runt lunchtid på torsdagen och målgången var på lördag eftermiddag efter att tre etapper och sammanlagt tolv specialsträckor avverkats med start- och målgång på Saab Arena i Linköping.

”Långa tävlingsdagar”

– Det var långa tävlingsdagar och vi körde ungefär fyra mil specialsträckor om dagen i tre dagar. Det gick lite bättre än jag hade vågat hoppas, säger Kim Sevius.

Vann gjorde Janne Westlund från MK Kopparberg med kartläsaren Maria Björk Svensson, Fredriksbergs MK, i en Opel Ascona. Westlund var i ledning från första till sista specialsträckan och vann med en marginal på 53 sekunder. Kim Sevius och Alexander Alin hade sin tur nästan två minuter tillgodo ner till trean i mål.

– Jag och Alexander har kört ett par tävlingar tidigare i år, bland annat vann vi vår klass i Borås i maj, men Midnattssolsrallyt är årets största tävling för vår del, säger Kim Sevius.

På fredag åker hela 23 aktiva i Åmåls Motorklubb till Ölme för att hjälpa till på specialsträcka ett och fem i EM-rallyt.

Det blev mycket grusdamm bakom bilarna.
Det blev mycket grusdamm bakom bilarna. Foto: Privat
Kim Sevius Volvo 544 sport, som han och Alexander Alin tävlade med i Midnattssolsrallyt.
Kim Sevius Volvo 544 sport, som han och Alexander Alin tävlade med i Midnattssolsrallyt. Foto: Privat

Artikeltaggar

LinköpingMotorsportRallySaab ArenaÅmålÅmåls motorklubb

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.