Hoppa till huvudinnehållet

Stämningsfullt med andliga sånger i sommarkvällen

Publicerad:
Tommy Jonsson på flygel och sångsolisten Björn Larsson bjöd på stämningsfull musik i sommarkvällen i Åmåls kyrka på onsdagen.
Tommy Jonsson på flygel och sångsolisten Björn Larsson bjöd på stämningsfull musik i sommarkvällen i Åmåls kyrka på onsdagen. Foto: Ove Rydh

Operasångaren Björn Larsson och pianisten Tommy Jonsson förgyllde sommarkvällen i Åmåls kyrka med amerikanska spirituals och andliga sånger.

Songs of praise kallas programmet som kan sägas vara sammansatt av två delar, en med floden som tema och en med Elvis som gemensam nämnare.

En av sångerna övergick också i psalmsång, ”Vilken vän vi har i Jesus”, där publiken fick klämma i.

Eftersom ingen andakt var inplanerad lade duon till några extra stycken, bland annat framförde Tommy Jonsson själv en stämningsfull och annorlunda version av ”O store gud”.

Ett egenkomponerat stycke framförde Jonsson också på flygel.

Floden som symbol

Björn Larsson sjöng vackert och lidelsefullt med en skolad stämma. Han berättade också en del om sångerna han framförde och traditionen kring den amerikanska spirituella musiken.

– För människorna i den amerikanska södern fick Mississippifloden symbolisera Jordanfloden.

Efter en dryg timmes konsert och 13 stycken applåderade publiken fram ett extranummer, ”What a wonderful world”.

Sångsolisten Björn Larsson berättade att han fått idén till programmet efter att ha blandat den klassiska musiken med spirituals under sina sessioner med den amerikanske sångpedagogen Jonathan Morris i Lugano i Schweiz.
Sångsolisten Björn Larsson berättade att han fått idén till programmet efter att ha blandat den klassiska musiken med spirituals under sina sessioner med den amerikanske sångpedagogen Jonathan Morris i Lugano i Schweiz. Foto: Ove Rydh

Artikeltaggar

Åmåls kyrkaJesusJordanKonserterMusikNöje/KulturSångSchweiz

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.