Hoppa till huvudinnehållet

Esters satsning på familjekonserter blev succé – slutsålt trots hällregn

Publicerad:
Findus gjorde entré genom publiken.
Findus gjorde entré genom publiken. Foto: Nathalie Forsström

Det blev en lyckad start för den satsning som Esters café gjort på barnkonserter i sommar. Pettson och Findus var först ut och det blev fullt hus trots hällregn.

 • Föreställningen startade med en rejäl regnskur.
  Föreställningen startade med en rejäl regnskur. Foto: Nathalie Forsström
 • Tre generationer, Ulrica, Emma och Yvonne Broström bor i Kila och är glada över utbudet som finns på hemmaplan.
  Tre generationer, Ulrica, Emma och Yvonne Broström bor i Kila och är glada över utbudet som finns på hemmaplan. Foto: Nathalie Forsström
 • Det var helt slutsålt på sommarens första barnkonsert.
  Det var helt slutsålt på sommarens första barnkonsert. Foto: Nathalie Forsström
 • Sång och teater med Pettson och Findus.
  Sång och teater med Pettson och Findus. Foto: Nathalie Forsström
 • Findus agerade storgädda.
  Findus agerade storgädda. Foto: Nathalie Forsström
 • Familjen Danielsson, Fredrik, Milton, Wilma och Tove, från Hässleholm, besökte Esters café.
  Familjen Danielsson, Fredrik, Milton, Wilma och Tove, från Hässleholm, besökte Esters café. Foto: Nathalie Forsström
 • Margareta och Susann Lindblom besökte Esters tillsammans med Ulrica, Emma och Yvonne Broström.
  Margareta och Susann Lindblom besökte Esters tillsammans med Ulrica, Emma och Yvonne Broström. Foto: Nathalie Forsström

De nya ägarna till Esters café i Långserud drog igång med konserter redan förra sommaren. I år valde man att utöka konceptet och även satsa på barnkonserter. Det visade sig vara ett lyckat koncept. På torsdagen var det premiär för barnkonserterna när Pettson och Findus kom på besök. Det blev helt slutsålt och runt 250 personer kom för att se konserten.

– Det känns jättebra. Det känns som att folk tycker att det är kul. Det är viktigt med kultur för barn, säger ägaren Daniel Engh.

Ägaren Daniel Engh berättar att satsningen på barnkonserter börjar bra. Det ser bra ut även framåt.
Ägaren Daniel Engh berättar att satsningen på barnkonserter börjar bra. Det ser bra ut även framåt. Foto: Nathalie Forsström

Tre generationer

En av alla barn som kom var Ebba Broström som kom med mamma Ulrica och mormor Yvonne. De bor i Kila och är positiva till att det händer så mycket i närheten av där de bor.

– Det är fantastiskt att det finns underhållning för både barn och vuxna så nära. Det är kul att de satsar ute på landet som de har gjort här och att det växer och frodas. Vi är glada att det kommer till oss och att vi inte alltid behöver åka, säger Ulrica.

Långväga gäster

Några mer långväga gäster var familjen Danielsson, Tove och Fredrik med barnen Wilma och Milton. Tove växte upp i Karlstad och känner ägaren Daniel sedan tidigare. Därför hamnade de på Esters café när de var på besök hemma i Värmland.

De folkkära Pettson och Findus gjorde entré och bjöd på en allsångskonsert. Precis när föreställningen började öppnade sig himmelen och det kom en rejäl störtskur. Det avtog efter en stund och verkar inte ha påverkat publikens humör. Stora som små var blöta men glada och hängde gärna med i sångerna.

Nästa barnkonsert är den 13 juli då det blir Disneyshow med Annika Herlitz. Lite senare i sommar, den 27 juli, kommer Mamma Mu och Kråkan.

Artikeltaggar

Daniel EnghEsters caféFöreställningarKonserterLångserudNöje/KulturSång

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.