Hoppa till huvudinnehållet

Lårkaka fyllde hela udden med publik: ”Spelar som en hyllning till bluesfesten”

Publicerad:
Lårkaka med sångaren Kristoffer Ljung på taket på Dalslands Skafferi.
Lårkaka med sångaren Kristoffer Ljung på taket på Dalslands Skafferi. Foto: Roger Pettersson

Åmålsbandet Lårkaka upprepade fjolårets succé när de under lördagseftermiddagen spelade på taket på Dalslands Skafferi och fyllde hela udden med massor av människor.

Nästan alla människor gick i samma riktning ner mot udden och Dalslands Skafferi på lördagseftermiddagen när det drog ihop sig till spelning för hemmafavoriterna i Lårkaka.

Men det blev lite oroligt i folksamlingen när Lårkaka var redo att köra igång. Då kom det en regnskur som gjorde att bandet valde att avvakta lite med spelningen. När de åter var redo att spela följde ett kortare tekniskt strul, men till slut kunde de en aning försenade började spela inför den vältaliga och väntande publiken.

Bandet består av David Bergström på percussion, det vill säga lite olika slags trummor, Carl Höjdén på vanliga trummor, Marcus Åsberg på bas, Mathias Sämberg på klaviatur, Marcus Stålhandske och Johan Josephsen på gitarr samt sångaren Kristoffer Ljung.

– Vi har spelat ihop sedan 2016. Vi spelade på Kanalyran i Mellerud för någon veckan sedan och så här idag, men vi tackar nej till nästan alla förfrågningar. Vi spelar som en hyllning till bluesfesten och gör det för att det är skitkul, säger bandets sångare Kristoffer Ljung.

Namnet Lårkaka?

– Det började med att vi var några som började jamma hemma hos mig. Året efter frågande en vän om vi kunde komma spela på en tillställning och då tänkte jag att vi har ju inte ens ett band.

– Men vi gjorde det och precis innan vi började spela skulle vi snabbt komma på ett bandnamn. Spontant och utan betänketid så blev det Lårkaka, säger Ljung.

Johan Josephsen, 29, är gitarrist i bandet. Han kommer från Långserud, men bor numera i Deje. Under gymnasietiden bodde han tre år i Åmål när han gick på Karlberg. Till vardags är han takläggare.

– Det passar ju bra att stå här och spela på taket. Jag har verkligen inget emot att det kommer så mycket folk. Det hade varit mer nervöst om det varit lite folk här, säger Johan Josephsen.

Lårkakas bandmedlemmar. Från vänster: Marcus Sämberg, David Bergström, Marcus Stålhandske, Kristoffer Ljung, Carl Höjdén, Marcus Åsberg och Johan Josephsen.
Lårkakas bandmedlemmar. Från vänster: Marcus Sämberg, David Bergström, Marcus Stålhandske, Kristoffer Ljung, Carl Höjdén, Marcus Åsberg och Johan Josephsen. Foto: Roger Pettersson
Johan Josephsen, gitarrist i Lårkaka.
Johan Josephsen, gitarrist i Lårkaka. Foto: Roger Pettersson
Marcus Stålhandske och Kristoffer Ljung i förgrunden på lördagens spelning.
Marcus Stålhandske och Kristoffer Ljung i förgrunden på lördagens spelning. Foto: Roger Pettersson
Lårkaka samlade mycket folk på udden vid Dalslands Skafferi.
Lårkaka samlade mycket folk på udden vid Dalslands Skafferi. Foto: Roger Pettersson

Artikeltaggar

ÅmålDalslandKanalyranKarlbergKonserterKristoffer LjungLårkakaMusikSångSpelningar

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.