Hoppa till huvudinnehållet

Ur PD:s arkiv: Sillamåns med argsint käring på yran

Publicerad:
Silamåns med argsint käring och två barn var en attraktion under Kanalyran 1973.
Silamåns med argsint käring och två barn var en attraktion under Kanalyran 1973. Foto: Arkiv

Här är något av vad Provinstidningen skrev om för 10, 25 och 50 år sedan.

2013

Heta dueller vid nätet på udden. 20 lag från ett område som sträcker sig från Stockholm i öst till Orust i väst deltog i helgens volleybollturnering på udden bakom hembygdsmuseet.

Favorittippade Team Disco höll för trycket och vann för andra året i rad.

1998

Bet örsnibb av Säfflebo. En misshandel inträffade på en danstillställning på Medborgarhuset på lördagen. Två män hamnade i bråk och under bråket bet den ene mannen av den andres, en Säfflebo, örsnibb.

Den bitne fick uppsöka sjukhus medan den andre själv anmälde sig hos polisen. Och eftersom även Säfflebon erkänt att han slagit den andre, är båda misstänkta för misshandel.

1973

Sillamåns med arg fru bejublad attraktion. Årets Kanalyra i Mellerud stod inte sina fyra föregångare efter. Visserligen hade kanske inte så mycket besökare infunnit sig beroende på ett par åskväder men man kan inte annat än beundra alla tillstädeskommna då termometern visade 30 grader mellan skurarna och solen orsakade svettdroppar i otal. Hur många människor som närvarade är svårt att säga men torde inte 10 000 vara taget i överkant.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättDiscoKanalyranMedborgarhusetMellerudMisshandelSjukhusVård och omsorg

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.