Hoppa till huvudinnehållet

Verk av 48 medlemmar samlade när Not Quites 20-årsjubileum firas

Publicerad:
Emelie Rygfelt Wilander verk heter ”Vila i frid” och är en textil skulptur av den vitryggade hackspetten.
Foto: Malin Robertson Harén

Just nu pågår en stor jubileumsutställning på Not Quite, som öppnade för publik för 20 år sedan. 48 av Not Quites drygt 70 medlemmar deltar med sina verk. Dessutom visas en mindre utomhusutställning i parken och i fönsterverkstaden.

Det är lite mer än 20 år sedan Not Quite öppnade för besökare 29 maj 2003 i samband med Konstvandring i Dalsland. Det firas med en stor jubileumsutställning där 48 av Not Quites drygt 70 medlemmar deltar med verk i utställningen Notton Quiteetiuq’s kuriosa samling som är en idé av Ida Stelter som även är utställningens producent och själv deltar med ett verk.

Åsa Nyström, som var med och startade Not Quite, har inte varit aktiv den senaste tiden men är nu med både på jubileumsutställningen hos Not Quite och på Dalslands konstmuseum. Även Elin Guldåker, som var med och startade Not Quite, är med på utställningen.

Möbler från Strands

Emelie Rygfelt Wilander har inte varit med lika länge. Hennes verk heter ”Vila i frid” och är en textil skulptur av den vitryggade hackspetten. Den häckade tidigare på Hafsåsen längs Knarrbysjön i Fengersfors, men sista observationen i Dalsland var 2007.

Christin Andersson deltar i Not Quites jubileumsutställning och detta är ett av hennes verk.
Christin Andersson deltar i Not Quites jubileumsutställning och detta är ett av hennes verk. Foto: Malin Robertson Harén

De flesta möbler som många av konstverken är placerade på fanns på vinden på Strands snickeri i Humletorp som Not Quite köpte 2021 och de knyter ihop bruket med Strands. Jubileumsutställningen pågår till den 30 juli.

Det hålls även en utomhusutställning på Not Quite med namnet ”Bergväggen Redux”. Utställare är Flux Studios, en sammanslagning av konstnärer, konsthantverkare och formgivare som under 2022 hade en artist-in-residence på Gerlesborg i Tanums kommun.

Från kust till skog

Residensperioden resulterade i åtta verk, samt metoder för att närma sig, lyssna in och förhålla sig till en plats. De åtta verken har rört sig från kust till skog och på vägen har olika grader av transformationer skett, från fullständig dekonstruktion till perspektivförskjutningar. Detta för att relatera verken till en ny plats, närmare bestämt till parken och fönsterverkstan på Not Quite.

Under utställningsperioden kommer även en workshop att hållas i utställningsrummet, där publiken bjuds in att delta. Utställningen pågår fram till den 10 september.

Artikeltaggar

DalslandElin GuldåkerKnarrbysjönKonstNöje/KulturNot QuiteTanums kommunTextilUtställningarVäder

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.