Hoppa till huvudinnehållet

Ur PD:s arkiv: 750 regnbågsforeller släpptes i Ängebytjärnet

Publicerad:
Här släpper Sverker Hynell och Leif Kjellstedt i 750 regnbågsforeller i Ängebytjärnet för 50 år sedan.
Här släpper Sverker Hynell och Leif Kjellstedt i 750 regnbågsforeller i Ängebytjärnet för 50 år sedan. Foto: Okänd

Här är något av det som Provinstidningen Dalsland skrev om för 50, 25 och 10 år sedan.

1973

750 regnbågsforeller släppta i Ängebytjärn. Stor sjösättning var det i veckoslutet. Dock inte vid ÅSI-varvet utan vid Ängebytjärnet 17 kilometer västerut. Någon båt var det heller inte som sjösattes utan istället cirka 750 regnbågsforeller från fiskodlingsanstalten i Mellerud. För dopet svarade kanslichefen Sverker Hynell och fritidsintendent Leif Kjellstedt. I två stora tankar hade fiskarna forslats från Mellerud till Ängebytjärn.

1998

Bennet ny huvudägare till Fyrtech i Åmål. Carl Bennet ökar sitt engagemang i Fyrtech Microelectronics AB och har blivit huvudägare till Åmålsföretaget. Den nyemission av aktier som aviserades för drygt en vecka sedan har genomförts. Bennet har gått in med 14 miljoner kronor i bolaget.

– Jag tror företaget har goda förutsättningar att utvecklas inom en intressant industrisektor, säger Bennet.

2013

Idrottsprofiler tävlade på travet. Fotbollsspelaren Benno Magnusson tog i för kung och fosterland när särskilt inbjudna idrottsprofiler gjorde upp i en golftävling på Mörtebols travbana i går eftermiddag. Han fick dock se sig besegrad, för chiptävlingen inne på travovalen vanns av skidåkaren Tobias Fredriksson. Tre av Åmåls stora turistattraktioner golfbanan, travbanan och bluesfesten gjorde för tredje året i rad en gemensam sak i en golf-trav-bluesdag.

Redaktör: Liselotte Lans

Artikeltaggar

AktierÅmålÅmålstravetÄngebytjärnetBenno MagnussonCarl BennetEkonomiGolfMellerud

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.