Hoppa till huvudinnehållet

450 färre sålda biljetter än i fjol: ”Hur dåligt det blir återstår att se”

Publicerad:
Åmåls Bluesfest under helgen som gick lockade 450 besökare färre till bluesterminalen jämfört med förra året.
Åmåls Bluesfest under helgen som gick lockade 450 besökare färre till bluesterminalen jämfört med förra året. Foto: Elinor Thuresson

Åmåls bluesförening sålde 450 biljetter färre än vid förra årets bluesfest. Det har visat sig när bluesföreningen nu har sammanställt siffrorna.

Arrangören är inte nöjd med resultatet även om festivalen blev lyckad i stort.

– Ifjol var ett genomsnittligt år, så det är dåligt, säger bluesföreningens ordförande Åsa Lundequist. Hur dåligt det blir återstår att se. Det påverkar ju våra inkomster, det går inte att komma ifrån.

Av minskningen från totalt 3000 till 2550 biljetter, vilket innebär ett tapp på ungefär 15 procent, står tvådagarsbiljetterna för 200 och endagsbiljetterna för 250. Det såldes 1800 tvådagarsbiljetter och 750 endagars i år, alltså totalt 2550 biljetter till bluesterminalen.

Vid den avslutande gospelkonserten i Gamla kyrkan var det nästan fullsatt.

Utvärdering kommer

Vad minskningen vid terminalen beror på och vad den kommer att betyda för Åmåls bluesfest och för arbetet med festivalen framöver, är för tidigt att säga, enligt bluesordföranden Åsa Lundequist.

– Vi har fullt upp med att avsluta årets festival, så vi är inte riktigt där ännu. Att titta framåt alltså.

Det är heller inte klart ännu om eller när det kommer att bli konserter eller andra evenemang arrangerade av Åmåls bluesförening under övriga delar av året.

Austin Cane samlade många åhörare runt Fisketorget, men bluesen på stan ger inte några direkta inkomster till bluesfestivalens arrangör.
Austin Cane samlade många åhörare runt Fisketorget, men bluesen på stan ger inte några direkta inkomster till bluesfestivalens arrangör. Foto: Roger Pettersson

Artikeltaggar

ÅmålÅmåls BluesfestÅmåls bluesfestÅmåls bluesföreningEvenemangFestivalerInkomstKonserterMusik

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.