Hoppa till huvudinnehållet

Åmålshästar startar på Årjängstravets V75

Publicerad:
Vincitrice från seger i Åmål under bluestravet med Kristian Lindberg i sulkyn. Nu handlar det om V75-debut i Årjäng för det fyraåriga stoet.
Vincitrice från seger i Åmål under bluestravet med Kristian Lindberg i sulkyn. Nu handlar det om V75-debut i Årjäng för det fyraåriga stoet. Foto: Björn Martinsson

Travets alla blickar riktas mot Årjäng och dess V75-tävlingar på lördag. Redan på fredag är man igång med kvällstrav och en mjukstart inför den fina V75-dagen.

Två Åmålshästar finns med i V75-loppen.

Åmåls B-tränare Roger Anderberg och Malin Gustavsson har hästar till start på V75 då Upcoming Artist finns med i bronsdivisionen, som är avdelning 3, medan Vincitrice kommer ut i klass II-loppet, som är avdelning 5.

Upcoming Artist körs av Halmstads Stefan Persson och de gjorde ett fint genrep inför denna start som tvåa på V86 hemma i Åmål.

Bronsdivisionen är tuff men Upcoming Artist har en bra pollett till slut och det kan bli en bra placering för den duktige nioåringen.

Förutom detta har Roger Anderberg Il Frate Am i ett av loppen utanför V75 och han körs också av Stefan Persson.

Vincitrice gör sin debut på V75 och hon kommer från seger i sin senaste start då hon vann från ledningen i Åmål med Kristian Lindberg i sulkyn.

Fortsatt bra form

Andraspåret bakom bilen blev helt perfekt och det blir intressant att se hur långt Malin och Henrik Gustavssons fyraåriga sto kan räcka i dessa sammanhang.

– Motståndet är mycket hårt och det är ny distans för henne så vi hoppas på en bra peng i första hand. Formen verkar fortsatt bra och spåret är vi nöjda med och det blir som senast jänkarvagn medan vi avvaktar lite med vilket huvudlag hon får på sig, säger Malin Gustavsson.

Från stallet har man också med sig Wilma Weeny som kommer ut i ett av ramloppen och körs av Per Lennartsson.

– Wilma Weeny känns väldigt pigg och fin efter segern i Årjäng. Nu blir det stängt huvudlag och vi funderar också på att köra barfota runt om, avslutar Malin Gustavsson.

Huvudloppet denna lördag är Årjängs Stora Sprinterlopp och här får Björn Goop ikläda sig favoritskapet med Elitloppstvåan San Moteur.

Erik Perssons Memorial är ett gammalt anrikt kallblodslopp och här är det öppet med 15 hästar på tre volter.

Artikeltaggar

ÅmålÅmålstravetÅrjängÅrjängs Stora SprinterloppBjörn GoopHalmstadKristian LindbergPer LennartssonSportTravV75

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.