Hoppa till huvudinnehållet

Klassiskt, religiöst och Disney i sommarkyrkorna

Publicerad:
Reporter Elinor Thuresson
Elinor Thuresson
elinor.thuresson@provinstidningen.se
Jan Lorentsson
jan.lorentsson@provinstidningen.se
Rodhe Andersson, Pär Jorsäter och Evelina Andersson framträder i Svanskog, Tveta och Edsleskog den här veckan.
Rodhe Andersson, Pär Jorsäter och Evelina Andersson framträder i Svanskog, Tveta och Edsleskog den här veckan. Foto: Privat

En miniturné med piano och sång av kända operastycken och andra klassiska låtar. Och religiös musik. Det blir sommarkvällsmusik i kyrkorna i Åmål, Svanskog, Tveta, Edsleskog och Ånimskog den här veckan.

Sopranerna Evelina och Rodhe Andersson samt pianisten Pär Jorsäter står för programmet i Svanskogs kyrka på onsdag, Tveta kyrka på fredag och Edsleskogs kyrka på söndag.

De utlovar musik av Puccini, Bach med flera samt sånger ur Disneyfilmen ”Pocahontas”. Detta i programmet ”Klassiskt psalm och opera”.

Det blir även pop och visa av trion, där Rodhe och Evelina Andersson är utbildade i klassisk musik, opera och musikal, medan Pär Jorsäter är pianist på Värmlandsoperan och bland annat kapellmästare och arrangör av Värmlänningarna i Ransäter.

Äkta paret Gustav och Ramona Jannert-Telcian.
Äkta paret Gustav och Ramona Jannert-Telcian.

Gustav och Ramona Jannert-Telcian bjuder i kväll, onsdag, på musik för violin och piano/orgel i Åmåls kyrka. Det äkta paret, som är bosatt i byn Vechea i Rumänien, har spelat tillsammans sedan sommaren 2006 då de träffades via studier i Basel, Schweiz. De spelar gärna musik från sina respektive hemländer, Sverige och Rumänien, men också musik från den gemensamma europeiska repertoaren. Bland annat kommer de i Åmål att framföra Edvard Griegs sista violinsonat i c-moll och det blir också ett uruppförande av ett verk av Ana-Maria Meza, som är tonsättare verksam i Cluj-Napoca i Rumänien. Verket är skrivet för violin och sång.

Under tordagskvällen blir det en annan konsert i Ånimskogs kyrka. Där bjuder Anna Tunström, sopran, Tomas Bergström, baryton och Johanna Friberg, piano, på programmet ”Sound the trumpet”.

Artikeltaggar

DisneyEdsleskogs kyrkaEvelina AnderssonJohanna FribergKlassisk musikMusikPopPär JorsäterRodhe AnderssonRumänienSångTveta kyrkaWermlandsoperanÅmålÅmåls församlingÅmåls kyrka

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.