Hoppa till huvudinnehållet

Smeden njuter av sommaren: ”Bättre att skilja på arbete och semester”

Publicerad:
Jessica Fleetwood är feministisk konstsmed och har bland annat gjort ett offentligt konstverk till biblioteket i Bengtsfors. På onsdag fyller hon 57 år. Foto: Tommy Löfgren

På onsdag fyller Jessica Fleetwood från Fröskog 57 år. Hon jobbar på kulturskolan både i Bengtsfors och i Åmål, men nu på semestern försöker hon hålla sig ifrån sin verkstad på Not Quite och umgås så mycket som möjligt med familjen.

Jessica Fleetwood bor i Fröskog och brinner för konst och kultur. Hon ägnar mycket tid i sin verkstad på Not Quite. Jessica är både konstnärsutbildad och utbildad att arbeta metall och smide och har ett brett register. Hon är skulptör, bildkonstnär och konstsmed och sysslar även med teckning och akvarellmåleri.

Hon växte upp i Sörmland i trakterna runt Nyköping och Oxelösund. 2001 började Jessica Fleetwood utbilda sig på Stenebyskolan i Dals Långed och där träffade hon Peter Mol som hon har barnen Julius, 20, och Waldemar, 15, tillsammans med.

– Jag blev kvar i Dalsland efter att ha börjat på Stenebyskolan, säger Jessica Fleetwood.

Nu har hon semester och besök av sin tvillingbror Jocke hemma i Fröskog. Födelsedagen blir därför lite av en släktträff med umgänge med de närmaste – och kanske en grillkväll.

Engagerad i Paracraft

– Med åren har jag blivit bättre att skilja på arbete och semester. Vi får se om födelsedagen firas på hemmaplan eller om det blir en tur ner till västkusten. Det brukar bli en sväng ner till Strömstad för att fiska krabba eller kanske till Grebbestad.

Jessicas favoritställe på västkusten är annars Gerlesborg. Där finns KKV, konstnärernas kollektivverkstad, med utställningar och kurser och med möjlighet att fika eller äta en bit mat.

I sommar har Jessica Fleetwood som även är engagerad som verksamhetsledare i föreningen Paracraft Åmål tillsammans med Elin Guldåker varit iväg till Nääs, vaggan för slöjd, i Lerum samt i Alingsås där de besökte dagligverksamheten Paletten.

– Men det ser jag inte som jobb, det är bara kul, säger Jessica Fleetwood.

Jessica Fleetwood, här på hängning inför en av kulturskolans utställningar i konsthallen i Åmål, brinner för konst och kultur.
Jessica Fleetwood, här på hängning inför en av kulturskolans utställningar i konsthallen i Åmål, brinner för konst och kultur. Foto: Roger Pettersson

Artikeltaggar

ÅmålArbeteBengtsforsFödelsedagarFröskogJessica FleetwoodKKVKonstNöje/KulturNot QuiteParacraftSemesterStenebyskolanUtställningar

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.